Merkez Bankasının personel alımı iptal edilebilir

Merkez Bankası, geçersiz olan, daha doğru bir ifadeyle hukuken kullanılması mümkün olmayan bir KPSS puanı ile personel alımı yapmaktadır. Bunu 25 Mart 2009 tarihinde yayımladığımız haberde detaylı bir şekilde incelemiştik. Ancak, Banka tüm uyarılarımıza karşın, başvuruların son günü olan bugün itibariyle (17 Nisan 2009) hiç bir değişiklik yapmamıştır. Merkez Bankasının neden bu derece açık bir hukuksuzluğu ısrarla devam ettirmek istediğini anlayabilmiş değiliz. Ancak, 2006 sınav puanı geçerli sayılarak personel alınması halinde, elenen tüm adaylar dava açarak hakkını arayabilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce de memurlar.net tarafından bir çok defa açıklanmış olduğu üzere, 2006 sınav puanlarının geçerliliği bugün itibariyle bulunmamaktadır.

Hukuken hiçbir kamu kurumu, 2006 sınav puanını kullanarak personel ataması yapamaz. Buna uygun hareket etmeyen belediyeler hala bu sorunla uğraşmakta ve yapmış oldukları atamaları iptal etmektedir.

Hukuken uygun olmayan bir şekilde yapılan atamada, "kazanılmış hak" kavramı söz konusu değildir. Bu şekildeki bir algı yanlıştır. Hukuken yanlışlığı mahkemelerce tespit edilen bir işlemde atamalar geriye doğru iptal edilmektedir. Örnek olarak Danıştay kararları ve buna bağlı olarak iptal edilen MEB yönetici atamalarına bakılabilir. İdareler de, yargı kararı söz konusu olmamasına rağmen, hukuken açık bir şekilde yanlış olan işlemlerini, her zaman geri alabilir.

Bu çerçevede; Merkez Bankası hukuken geçerli olmayan bir sınav puanı ile personel almaktadır. Merkez Bankasının 2006 sınav puanı ile bir aday alması halinde dahi, 2008 sınav puanı ile başvuran ve sıralamaya giren ancak elenen bir aday, idare mahkemesi nezdinde açacağı bir davayı kazanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber