22 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Jyrki Katainen'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

-Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda haftalık olağan görüşmesini yapacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Bae Jae-Hyun ile Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Sedat Laçiner ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Altındağ Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret edecek.

- Ziyarette Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de bulunacak.

- Toptan, Makedonya ve Kosova'dan gelen öğrencilerle TBMM'de öğle yemeği yiyecek, "1. Çocuk Resepsiyonu"na katılacak.

4- Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve üyeler, yüksek mahkemenin 47. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

5- "Ergenekon" soruşturması kapsamında, İstanbul Beykoz'da İstek Vakfına ait olduğu bildirilen arazide dün başlayan kazı çalışmalarına devam edilmesi bekleniyor.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, Fransa'da temaslarda bulunuyor.

- Bağış, başkent Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, AB işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Bruno Le Maire, Tarım Bakanı Michel Barnier ve meclis AB Komisyonu Başkanı Pierre Lequiller ile görüşecek.

7- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Somali Donörler Konferansı'na katılmak üzere İstanbul'dan Belçika'ya gidecek.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in Libya temasları izleniyor.

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de, Guanganmen Geleneksel Çin Tıbbi Hastanesinde incelemelerde bulunacak.

10- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de BMC fabrikasında taktik tekerlekli araçlar projesinin sözleşme imza törenine ve Özel Egepol Hastanesinin açılışına katılacak.

- Daha sonra Manisa'ya gidecek olan Gönül, Vestel tesislerini gezecek ve bilgi alacak.

11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliğinin Antalya'da yapılan 43. genel kurulunun açılış töreninde konuşacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska ile iki ülke arasında kültürel işbirliği programı çerçevesinde düzenlenen basın toplantısına katılacak.

- Günay, daha sonra "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" kutlamalarına katılmak üzere Kosova'ya gidecek.

13- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, TOKİ'nin 25. Yıl Ağaçlandırma Şöleni'ne katılacak.

14- Gelir vergisi çalışmaları hızlandırıldı.

- Maliye Bakanlığı, yeni gelir vergisi yasa taslağını gelecek ay başbakanlığa sevketmeye hazırlanıyor.

- Taslakla kentsel rantlara vergi, küçük esnafa da vergi istisnası geliyor.

- Vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele amacıyla gider bildirimi, asgari gayrisafi hasıla ve beyanname ön kontrolü devreye sokuluyor.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesini öngören yasa tasarısı ele alınacak.

- KOSGEB desteklerinden, imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de yararlanmalarına olanak tanıyan yasa tasarısının görüşmeleri sürecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonunda, yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin yasa teklifi ele alınacak.

16- Ukrayna Sınır Birlikleri Komutanı Orgeneral Mykola Lytvyn, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Atilla Kezek'i ziyaret edecek.

17- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul edecek.

18- İstanbul Sanayi Odasının nisan ayı meclis toplantısında, "Dünya ve Türkiye Gündemindeki Uluslararası Gelişmeler Işığında, Mikro ve Makro Ekonomik Boyutlarıyla, 2009 ve Sonrasına Yönelik Değerlendirmeler" konusu ele alınacak.

19- Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 12. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni, Ankara'da yapılacak.

20- Toplantı...Tören...

- Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Eskişehir Valiliğince "TBMM'nin Açılışının 89. Yılı" dolayısıyla düzenlenecek "Milli Egemenlik" konulu panelde konuşma yapacak.

- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde eski adalet bakanlarından Oltan Sungurlu'nın yöneteceği panel yapılacak.

- Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesinde "Siyaset ve Medya" konulu bir konferans verecek.

- "Türkiye Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminin Güçlendirilmesi" eşleştirme projesinin tanıtım toplantısı, Ankara'da yapılıyor.

- Türkiye Kalkınma Bankası'nın olağan genel kurulu Ankara'da toplanacak.

- İzmir Ticaret Odası tarafından hazırlanan "İşte Geliyor Kurtuluş, Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı Yıllarında Yunanistan'a Yardımları 1940-1942" adlı kitap tanıtılacak.

- İzmir Ticaret Borsasında, Ege İhracatçı Birlikleri, TARİŞ, Ulusal Pamuk Konseyi ve Ege Çiftçiler Derneği temsilcilerinin katılımıyla pamuk ekimi öncesinde basın toplantısı düzenlenecek.

- Konya 3. Ana Jet Üssünde "Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi"ni tamamlayan 2006-B Devresi pilotların mezuniyet töreni yapılacak.

- İzmir 1. Turizm Ödülleri, törenle sahiplerine veriliyor.

- Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile mühendislik fakültesinin ortaklaşa düzenledikleri Çevre Hizmet Ödülleri 2008, sahiplerine takdim edilecek.

- Kocaeli Üniversitesi Nuh Çimento Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Meslek Yüksekokulu törenle öğrenime açılacak.

- Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, bankanın "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında Ankara'nın Elmadağ ilçesinde ağaç dikim şenliğine katılacak.

- Aydın Ticaret Odası ile Ziraat Bankası arasında kredi protokolü Aydın'da imzalanacak.

21- UEFA Başkanı Michel Platini, Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak İstanbul'a geliyor.

22- Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş ile Ankaraspor, İstanbul BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

23- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Fenerbahçe ile Galatasaray, İstanbul Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber