Altınok Gökçek'i usulsüzlükle suçluyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞÜKRAN PAKKAN İstanbul

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un genel başkanı olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği'ndeki odasında ele geçirilen ?13 nolu CD? içerisinde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile Ankara'da görevli bir albayın 24 Aralık 2003'te saat 19.30'da yapılan 53 dakikalık görüşmesinin ses kaydı yer alıyor.

Görüşmenin ana konusunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oluşturuyor. Albayın, ?Ankara'ya kimi aday gösterecekler?? sorusunu ?Temiz ilkeli siyaset varsa beni? diyerek yanıtlayan Altınok, görüşmede Gökçek ile ilgili birçok iddiada bulunuyor. İşte o görüşmeden bazı diyaloglar:

T.A: Hazineye var 2 katrilyon 800 milyon dolar borç, İller Bankası'na var, DSİ'ye var.

A: Peki acaba bunun girişi tekrar takviye bu borçları erteletmek filan filan için mi yoksa başka bir şey mi, nedir nasıl değerlendiriyorsun?

T.A: Albayım burada şu var, Melih her p... yaptı baktı ki AKP'yi durduramadı. Muvaffak olamadı. Demokrat Parti için her şeyi yaptı

A: İlk başta.

T.A: 10 trilyon para harcadı, 39 ile gitti toplantı yaptı, il teşkilatlarına gitti müteahhitlere paylaştırdı, para verdi açtırdı hiç harcamadıysa o zamanın parasıyla 10 trilyon para harcadı.

(...)

Melih cezaevine girer

T.A: Melih'in korkusu şu: Melih Gökçek belediye başkanı olmazsa Melih'ten sonra sisteme uymayan bir adam gelse Melih cezaevine girer... AKP'den büyükşehir belediye başkanlığını kazanabilir, mümkün değil başka bir yerden. Onun için yalvardı yakardı yerlerde süründü. Tayyip Bey'e gitti orda burada. Ondan sonra ihale verdi Tayyip Bey'e yakın olan birkaç...

A: Bu herif 40 tane şeyi üst geçidi alt geçit onları kimlere verdi başkanım.

T.A: Valla şimdi bunları tabii öyle ki bunları hep şirketten verdi. Şirketten diğerleri şirketleri paravan kullandı... Son dönemlerde bütün ihaleleri şirketlerine yapmaya başladı.

A: Bu söyleyeceğim her şey of the record kesinlikle kayıt dışı. Seni çok sevdiğim için sevdiğimiz için bunları söyleyeceğim. Senin en büyük hedeflerinden bir tanesi, bizce bu Melip denen p... alt etmek olmalı, yani bunu sakın aklından çıkartma...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber