Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Devlet Bakanlığı görevini Kavaf'a devretti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nı Hüseyin Çelik'ten dün devralan Nimet Çubukçu; Devlet Bakanlığı görevini bugün Selma Aliye Kavaf'a devretti. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Mardin'de yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek, "İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanımız yola çıktı. Kendileri ile istişare ve görüşmelerimiz olduktan sonra, gitmemiz uygun olduğu takdirde (olay yerine) biz de gideriz." dedi.

Nimet Çubukçu, Devlet Bakanlığı görevini Selma Aliye Kavaf'a devretti. Devirde konuşan Nimet Çubukçu, Mardin'de meydana gelen hadise nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başladı.

"4 yıldır yürüttüğü ve kutsal adlettiği" görevini devrettiğini söyleyen Nimet Çubukçu, Bakanlığı dönemindeki icraatlarını uzun süreceği için anlatmayacağını; toplantının anlamına da uygun olmayacağını söyledi. Bakanlığı ile ilişkili çocuk, yaşlı ve özürlülere değinen Çubukçu, "Hiçbir zaman onların Sayın Bakanları olmadım. Anneleri, ablaları, teyzeleri oldum." diye konuştu. "Onlarla içtiğim çayın, yediğim yemeğin lezzeti daima bizde kalacaktır." diyen Çubukçu, "Çocuklarıma, eli öpülesi büyüklerime sevgim ve saygım daima baki kalacaktır." dedi. Çubukçu'nun konuşması esnasında duygulandığı görüldü.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da konuşmasına, Mardin'de yaşanan olayda ölenlere Allah'tan rahmet, kalanlara ise başsağlığı dileyerek başladı. 22 Temmuz seçimlerinden önce, 5 yıl AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Kavaf, bu görevi yürütürken Sayın Bakan ile ortak mesaisi olduğunu belirtti. Bu anlamda Bakanlığa ve çalışanlarına "aşinalığı" olduğunu ifade eden Kavaf, politikaların kaldığı yerden devam edeceğini aktardı. İki Bakan'ın birbirine çiçek sunması ile devir teslim gerçekleşti.

Yeni Bakan Kavaf, törende gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Mardin'de yaşanan olayların hatırlatılarak bölgeye gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Kavaf; "İçişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız olay yerine hareket etti. İstişare ve görüşmelerimiz olduktan sonra, gitmemiz uygun olduğu takdirde gideriz." yanıtını verdi.

Kavaf, "İlk belirlemelere göre olayın kan davasından kaynaklanabileceği belirtiliyor. Bu devirde, kan davasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine ise; problemlerin hukuki yollarda çözülmesi gerektiğini vurguladı. Toplumsal değişik ve dönüşümün süreç içinde gerçekleştiğini söyleyen Kavaf, bu tür olayların hiç olmaması, değişim ve dönüşümün hızlandırılması için gayretlerin devam edeceğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber