Yalçınkaya'ya sordu: Audi'yi nasıl aldın?

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Yalçınkaya için "Nereden buldun?" yasasının işletilmesini istedi.

Adalet Bakanlığı, Yargıtay- MİT-Çakıcı üçgenine adı karışan ve bu süreçte Ankara'nın Kazan ilçesine savcı olarak atanan eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya için 'haksız mal edinme' ve 'eksik mal beyanında bulunma' suçundan dava açılmasını istedi. Alınan bilgiye göre, soruşturmayı tamamlayan Adalet Bakanlığı, Yalçınkaya için hem idari hem de cezai işlem yapılmasını istedi. Yalçınkaya'nın dosyasını idari ceza için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderen bakanlık, ceza soruşturması için de şimdi görev yaptığı Kazan'a en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Sincan Başsavcılığı'na başvurdu.

NEREDEN BULDUN?
Sincan Başsavcılığı'na gönderilen dosyada, Yalçınkaya'nın Audi marka aracının alımı - satımı sırasında eksik mal beyanında bulunduğu öne sürüldü. Bakanlık bu nedenle Yalçınkaya'ya, kamuoyunda "Nereden Buldun Yasası" olarak adlandırılan 'Mal Bildiriminde Bulunma Yasası'na aykırılıktan dava açılması gerektiği görüşünü savundu. Bakanlığın dosyasındaki ikinci iddia ise Yalçınkaya'nın eski Başkanı Eraslan Özkaya'nın villasının yapımını üstlenen müteahhit Hakkı Süha Şen'in, kavgaya karışan bir yakınının tutuklanmaması için devreye girmesi. İddiaya göre, Şen'in bir yakını İstanbul'da gözaltına alınıp savcı karşısına çıkarıldığı sırada Yalçınkaya devreye girdi ve bu kişinin tutuklanmamasını istedi. Hakimler Savcılar Yasası'na göre hakim ve savcılar hakkındaki ceza soruşturması için savcılığın 5 gün süresi bulunuyor. Bu sürenin sonunda dava açılması ya da takipsizlik kararı verilmesi gerekiyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber