ÖSS'ye giren Gülsün, Bakan Çubukçu'yu anlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Gülsün S., Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun hayatındaki vazgeçilmez kişilerden biri olduğunu söylüyor. ÖSS sınavına Bakan Çubukçu ile birlikte gitmesinin kendisi için unutulmaz anılar arasında yer aldığını belirten Gülsün, "Birlikte olduğumuzda çok gülüyoruz. Sınava girerken de, sürekli karşılıklı espriler yaptık. Espriler gırla gitti." diye konuştu. Saz çalmayı çok sevdiğini anlatan Gülsün, Bakan Çubukçu ile en sevdikleri türkülerin 'Kara Tren' ile 'Bir İnsan Ömrünü Neye Vermeli' olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ÖSS'ye girerken yalnız bırakmadığı Gülsün, hayatında kendisi için önemli bir kaç kişi bulunduğunu, Bakan Çubukçu'nun da bu kişilerin başında geldiğini belirtti. Çubukçu ile Devlet Bakanlığı döneminde, kaldığı yurdu ziyareti sırasında tanıştıklarını anlatan Gülsün, "Yurda geldiğinde bana, halk müziğini seviyor musun, diye sordu. Ben zaten yurtta tek saz çalan kişiyim, halk müziğini çok seviyorum. Bunu bilmeden, o kadar kişi arasında bu soruyu bana sorması beni çok şaşırttı. Kendisi tesadüfen öyle bir soru sormuş. Böylece tanışmış olduk." dedi.

"NİMET ÇUBUKÇU, ROL MODELİM"

"Karakter olarak, derslerdeki başarı olarak sanırım beni kendisine çok benzetti." diyen Gülsün, "Yurda her geldiğinde gözleri beni arardı, bana saz çaldırırdı, birlikte türkü söylerdik. En çok sevdiğimiz türküler 'Bir İnsan Ömrünü Neye Vermeli' ve 'Kara Tren'. Kendisinin ailesinde de saz çalanlar var. Bana abilerinin saz çaldığından bahsetti. Sesi güzel, kulağı da var." şeklinde konuştu.

Çok iyi dost olduklarını ve Nimet Çubukçu'yu kendisine rol model olarak aldığını anlatan Gülsün, "Onla tanışmadan önce hangi işi yapmak istediğim konusunda sık sık görüş değiştiriyordum. Ancak onu tanıdıkan sonra, kararımı verdim. Hukuk okumak istiyorum. Ben de siyaseti düşünüyorum." diyor. Bakan Çubukçu'nun da kendisine bu konuda destek verdiğini söyleyen Gülsün, "Hesap işlerinden iyi anladığım için, benim Maliye Bakanı olmamı istiyor." diye konuştu.

"CUMARTESİ GECESİ BEN UYUYAMADIM, O DA UYUYAMAMIŞ"

Bakan Çubukçu ile ÖSS'ye gitmesinin kendisi için unutulmaz anılar arasına girdiğini belirten Gülsün, şöyle devam etti: "ÖSS'ye girerken bana çok kişi, sınava biz götürelim dedi. Ben istemedim, yalnız gitmek istiyorum, dedim. Sonra, Nimet Çubukçu'dan telefon geldi. Pazar günü seni sınava ben götürmek istiyorum, dedi. Cumartesi gecesi, uyuabildin mi diye tekrar aradı. Uyuyamıyorum, dedim. O gece, o da uyuyamamış. Benim gerginliğimi onu da sarmış. Sınav günü gerçekten çok gergindim, ama onunla gitmek rahatlattı, moral kaynağı oldu. Kolay mı bakan ile gidiyorsun? Benim de çok sevdiğim, Anneler Günü'nde mesaj attığım bir insan."

Sınava giderken, Bakan Çubukçu'nun kendisine mezuniyet hediyesi olarak, anahtar şeklinde bir kolye hediye ettiğini ifade eden Gülsün, "Verirken, bütün kapıları açmam dileği ile verdi." şeklinde konuştu.

BAKAN ÇUBUKÇU'DAN ÖSS'Yİ KALDIRMASINI İSTEMİŞ

Sınavı, çok zor olarak değerlendiren Gülsün, "Aslında derslerim çok iyi. Aşırı derecede zor sorular sormuşlar. Yine yapabildiğim kadar yaptım. Korkudan cevaplara bile bakamadım." dedi. Sınavdan çıktıktan sonra Bakan Çubukçu'nun dört kez kendisini aradığını anlatan Gülsün, "O da merak ediyor." şeklinde konuştu.

Nimet Çubukçu'nun, Devlet Bakanlığı'ndan ayrıldığında çok üzüldüğünü anlatan Gülsün, "İlk öğrendiğimde, 'milletin annesi kapı kapı gezer, bizimkisi bakanlık bakanlık dolaşıyor' diyerek espri yapmıştım. Ama ilk kadın milli eğitim bakanı olarak tarihe geçmesi ben çok mutlu etti." dedi. Gülsün, Bakan Çubukçu'ya, "ÖSS'yi kaldırırsanız, sevinirim" diye mesaj attığını anlattı.

Gülsün, görev değişikliğinde Bakan Çubukçu'ya attığı tebrik mesajına gelen cevabı hala sakladığını söyledi. Gülsün, "Beni hiç bırakmayacağını, hep yanımda olacağını yazmıştı. ÖSS'ye benimle gelmekle de bunu ispatladı." şeklinde konuştu.

BAKAN ÇUBUKÇU'NUN GÜLSÜN'ÜN YILLIĞINA YAZDIĞI YAZI

Bakan Çubukçu'nun, yıllığına kendisi için bir de yazı yazdığını belirten Gülsün, "Onu ilk başa koydum." dedi. Çubukçu'nun, Gülsün'ün yıllığındaki yazısı ise şöyle: "Sevgili Gülsün, seni tanıdığım günden bugüne beni hiç yanıltmadın. Ne kadar yürekli, ne kadar samimi, ne kadar özel bir insan yetiştirdiğimizi düşündüm seni her gördüğümde... Üstesinden gelmeye çalıştığımız sıkıntıları, birbirimize sarılarak geçirdiğimiz zor günleri de yaşadık, sazın teline dokunup güzel sesinle duygu deryalarına girdiğimiz saatleri de... Seninle ve arkadaşlarınla 'biz' hep kenetlenmiştik birbrimize... Şimdi hayatının çok önemli bir kavşağındasın. Gençliğinin baharında, geleceğine yön verecek seçimlerin arifesindesin. İnanıyorum ki yarının bugünden daha güzel olacak. O çok sevdiğin türküler kadar ak ve temiz bir gelecek gelip seni bulacak. Ben seni tanıdığım için çok mutluyum Gülsün... Allah bana ömür verdiği sürece her daim yanındayım. Bir abla, arkadaş, anne gibi... En derin sevgilerimle..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber