Kılıçdaroğlu: İlke olarak tam güne karşı değiliz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizliğini öngören yasayı Anayasa Mahkemesine götürmek için hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, "Sanıyorum önümüzdeki hafta netleşir, Anayasa Mahkemesine başvururuz" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, mayınlı arazilerin temizliğini öngören yasanın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, toplumun vicdanının bu yasanın kabul edilmesine onay vermediğini öne sürerek, kendilerine düşen görevin, yasayı, Anayasa Mahkemesine götürmek olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısına destek için kendisiyle yaptığı görüşmenin sorulması üzerine, tam güne ilke olarak karşı çıkmadıklarını belirtti. Tam günü, parti programı ve seçim bildirgelerinde savunduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, tasarıya yönelik çekincelerini Akdağ'a ilettiklerini kaydetti.

İKİSİ DE VAHİM

Genelkurmayda hazırlandığı iddia edilen belgeye ilişkin değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, kriminolojik araştırma sonuçlanmadan, belgenin sahte veya doğruluğunun söylenemeyeceğini vurguladı.

Belgenin doğruluğu ve sahteliği konusunda ciddi iddialar bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bunun saptanması çok kolay. Kriminoloji laboratuvarlarına gönderirsiniz, imza mı, belge mi sahte, nerede, kimler tarafından yazıldığını ortaya çıkarmak çok kolaydır. Sanıyorum önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır. Doğru da sahte de olsa ikisi de vahimdir. Hükümetin, ikisinin üzerine de kararlılıkla gitmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber