İhale kurumu'na ince ayar: Yöneticiler değiştirilecek

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son olarak MEB ihaleleri incelemesiyle dikkat çeken Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik gündemde. Kanuna, mevcut yöneticilerin görevlerine son verilerek, yenilerinin atanmasına ilişkin hüküm eklenmesi planlanıyor...

KAMU İhale Kanunu değiştiriliyor. Hükümetin uzun süredir değişiklik yapmayı planladığı Kamu İhale Kanunu'na eklenecek bir maddeyle mevcut yönetimin değişmesi planlanıyor. Böylece, muhalefetin Meclis'te Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le ilgili soruşturma önergesi vermesine kadar giden iddiaların gündeme gelmesine yol açan Kamu İhale Kurumu'nun yönetimi değiştirilmiş olacak. Değişiklik hazırlıkları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine bürokratlarınca yapılıyor.

DEĞİŞİKLİKLE ihalelerde inceleme süresi olan 40 günün de aşağı çekilmesi sağlanmış olacak. Sürenin azaltılmasına karşı çıkan Kamu İhale Üst Kurulu yetkilileri ile Maliye arasında görüşmeler sürüyor. Üst Kurul yetkilileri, Avrupa'da ihale inceleme süresinin 40 günün üzerinde olduğunu belirterek, değişikliğe karşı çıkarken, bakanlıklar azaltılmasında diretiyor. Kurum'un bazı bakanlıkları ihaleler konusunda suçlayıcı raporlar hazırlaması, kurumla hükümet arasındaki ipleri iyice gerdi. Tasarının önümüzdeki günlerde Meclis'e gönderilerek, mevcut yönetimin değiştirilmesine ilişkin ibarenin tasarıya konulacağı belirtiliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber