Üniversitede katkı payı yolsuzluğu

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DÖNER Sermaye Geliri katkı payını kendi aralarında paylaştıkları iddiasıyla, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şadi Can Saruhan açığa alınırken, yardımcıları ve aralarında enstitü sekreterinin de bulunduğu 5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Döner Sermaye Geliri Katkı Payı'ndan, kendisine verilen payı az bulan bir öğretim görevlisi konuyu rektörlüğe bildirince enstitüye uzman göndererek inceleme başlatıldı. Yapılan ön incelemede Prof. Dr. Şadi Can Saruhan, öğretim üyesi yardımcıları, Enstitü Sekreteri Yalçın Öztürk ve bir mali işler elemanının milyarlarca liralık döner sermaye katkı payını kendi aralarında paylaştıkları belirlendi.

Diğer öğretim üyeleri 500'er milyon lira alırken Prof. Dr. Saruhan, yardımcıları ve sekreter Öztürk'ün 30'ar milyar lira aldıkları belirlendi. Prof. Dr. Saruhan açığa alınırken, iki yardımcısı, enstitü sekreteri ve mali işler elemanı görevden uzaklaştırıldı. İşlemin ne kadar süredir yapıldığı ve elde edilen haksız kazancın miktarı soruşturma sonrasında belirlenecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber