Burdur'da sigarayı bırakan polise altın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Emniyet Müdürlüğü, 19 Temmuz'da geniş kapsamlı olarak uygulamaya konulacak olan yasak öncesinde sigarayı bırakma kampanyası başlattı. Kampanyada ilk olarak sigara içen müdür yardımcıları ve şube müdürleri bu alışkanlığını bırakarak hem polislere hem de vatandaşlara örnek olacak. Sigarayı 3 ay içerisinde bırakan polisler çeyrek altınla ödüllenirken, bu süre içinde bırakamayanların cezası da polislere yemek ısmarlamak olacak.

Kapsamlı bir sigara içme yasağı, geçen yıl 19 Mayısta yürürlüğe girmişti. Aynı değişiklikle lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi yerlerdeki tütün yasağının genişletilerek 19 Temmuz 2009 tarihinde başlaması öngörülmüştü. Burdur Emniyeti, geniş kapsamlı sigara yasağı öncesi bir kampanya başlatarak sigara içen müdür yardımcısı ve şube müdürlerine yönelik sigarayı bıraktırma çalışması başlattı.

Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, haftayı değerlendirme toplantısında, kampanyayı başlatma kararı aldıklarını söyledi. Kanunu yeniden incelediklerini dile getiren Aydoğan, şunları söyledi: "Öncelikle polis memuruna ve diğer çalışanlara örnek olması açısından yöneticilerimizin sigarayı bırakması ile ilgili bir karar verdik ve bugün de arkadaşlarımız sigarayı bırakıyor. Bu aşamadan sonra Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Afyoncu'nun başkanlığında bir komisyon kuracağız. Bu komisyon kampanya ile sigarayı bırakan arkadaşları takip edecek. 3 ay içerisinde başarılı olup sigarayı tamamen bırakanlar çeyrek altınla ödüllendirilecek. Kampanyaya katılıp başarılı olmayanlar ise arkadaşlarına yemek ısmarlayacaklar. Ben bütün polislerin sigarayı bırakmasını istiyorum."

Sigarayı bırakma kampanyası çerçevesinde polislere destek olmak için yanlarında olan Burdur Valisi İbrahim Özçimen de sigara içmenin çeşitli sebepleri olduğundan bahsetti. Stresin de bu sebepler arasında yer aldığını belirten Vali Özçimen, özellikle emniyet mensuplarının yaptığı işin stresli bir iş olduğunu kaydetti. Özçimen, "Ama ben şimdiye kadar sigara içtiği için stresi azalan bir emniyet mensubu ya da vatandaş görmedim. Yani stresi sigara azaltmıyor. Bağımlılık aslında bir aczin, irade yetersizliğinin ifadesidir. İnsan derhal ona karşı tavır almalıdır." diye konuştu.

Bu kampanyanın başarıya ulaşacağından umutlu olduğunu söyleyen Özçimen, kanun alt yapısının ve kamuoyunun yasak için hazır olduğunu ifade etti. Kamuoyunda sigarayı bırakmanın artık moda olduğunu dile getiren Özçimen, "Artık sigara içmek ayıp görülüyor. Sigara içen çevreyi kirleten, her an yangın çıkarabilecek ve aciz bir insandır." dedi.

SİGARA YASAĞI BURDUR'DA EN UFAK AYRINTISINA KADAR UYGULANACAK

Burdur Valisi Özçimen, konuşmasının devamında, sigara yasağını en ufak ayrıntısına kadar uygulayacağını bildirdi. Daire müdürlerine de konu ile ilgili sıkı talimat verdiğini açıklayan Özçimen, "Kanun, sonuna kadar uygulanacak. O zaman sigara içenler için çok daha zor bir dönem başlayacak. Bunun çevre kirliliğinden yangınların önlenmesine ve çocuklarımızı korumaya kadar bir sürü faydası var." ifadelerini kullandı.

'DOKTORLA SİGARA YAN YANA GELMEMELİ'

Doktorların da sigara kullanımını benimsemediğini belirten Özçimen, şunları söyledi: "Doktor sigara ile yan yana gelemez. Tıp tahsili yapmış bir insan sigara içmemeli. Biz doktorlardan öğrenmeliyiz sigaranın zararlarını. Ben sigarayı bırakanların yanındayım. Kamuoyu da arkanızda, bunu, gelin tamamına erdirin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber