'Müdür Bey Allahsız mı' diye soran ilköğretim müfettişine ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'daki Aksu İlköğretim Okulu'nda müzik öğretmeni ile müdür arasındaki cinsel taciz suçlamasını soruşturdukları sırada, ?Müdür bey Allahsız ve Ermeni mi?' diye soran ilköğretim müfettişleri Nedim Düztepe ve Mehmet Çağlar'a 30'da 1 oranında maaş kesintisi cezası verildi.

Merkez Aksu İlköğretim Okulu'nun Müzik Öğretmeni 36 yaşındaki Sevil Ünlü'nün cinsel tacizle suçladığı Okul Müdürü Mehmet Karakaş, 2007 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak hakkındaki iddianın soruşturulması için müfettiş talep etti.

Bu sırada müdür ve öğretmen savcılığa karşılıklı suç duyurusunda bulundu. Müzik öğretmeni Ünlü'nün Müdür Karakaş hakkındaki taciz suçlamasıyla ilgili dava, Antalya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ederken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün idari soruşturma kapsamında görevlendirdiği ilköğretim müfettişleri Nedim Düztepe ve Mehmet Çağlarda, okulda öğretmenlerin ifadelerine başvurdu. Müfettişler'in öğretmenlere, ?Müdür bey Allahsız mı, Ermeni mi?' ve ?Öğle yemeklerinde ayrana rakı koyup içer mi?' diye sorular sorduğu belirtildi.

Taciz iddiasının gerçek olmadığına kanaat getiren müfettişler, hazırladıkları raporda, idari konularda okul müdürü ve öğretmene 30'da 1 oranında aylıktan kesme cezası verilmesini talep etti. Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, müfettişlerin iki sorusuna tepki göstermiş, bunun Anayasa'nın 24'üncü maddesini (din ve cicdan hürriyeti) ihlal eden sorular olduğunu iddia etmişti.

?TARAFLI SORUŞTURMA'

Bu gelişmeler üzerine Okul Müdürü Mehmet Karakaş, Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet dilekçesi vererek müfettişlerin taraflı sorular yönelttiğini belirtti. İlköğretim müfettişleri Nedim Düztepe ve Mehmet Çağlar'ın yaptığı soruşturmayı inceleyen Bakanlık müfettişleri, ?Müfettişlerin görevlerini kötüye kullandıklarına' ve ?soruşturmayı yanlı, taraflı yaptıklarına' kanaat getirdi. Bakanlık müfettişlerinin önerisi üzerine iki ilköğretim müfettişine 30'da 1 oranında maaş kesintisi cezası verildi.

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, bakanlık müfettişlerinin verdiği kararın doğru olduğunu ve müdür Karakaş'ın haklılığının ortaya çıktığını söyledi. Daş, Atatürkçü yöneticilerin sindirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber