Ergenekon tutuklusu: Verdiğim delili savcı incelemedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon tutuklusu Öztürk, ?Ofisime mermi koyan şahıslar, mermi kutusunu masamda unuttu. Kutuyu parmak izi alınması için savcıya ulaştırdık, ancak savcı izne çıkarıldı? dedi

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Avukat Serdar Öztürk, bulunan mermilerin ofisine konulduğunu, koyan kişilerin mermi kutusunu unuttuğunu, parmak izi incelemesi yapılması istemiyle kutuyu Savcı Şadan Sakınan'a verdiğini, ancak, kutudaki parmak izlerinin alınmadan savcının izne çıkarıldığını iddia etti.

Tutuklu emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın avukatlığını yaparken tutuklanan Öztürk, 7 Temmuz'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne verdiği tahliye dilekçesinde, yargı mensuplarının fişlendiği iddialarına ilişkin Göktaş'ın ofisinden çıkan 51 no'lu DVD'nin kim tarafından oluşturulduğunu tespit ettiklerini öne sürerek, özetle şu iddialarda bulundu:

* 6 sayfalık bir dilekçe hazırlayıp savcı Sakınan'a verdim. Kendisine daha önce de DVD'yi Göktaş'ın ofisine koyan polisin resmini ve bu konuda bilgisi olan diğer ikinci memurun bilgilerini vererek, bu kişilerin teknik takibe alınması halinde neticeye varılabileceğini ifade ettim.

'Bakanlığa çağrıldı'

* Ofisime mermi ve gizli belgelerin konulması üzerineyapmış olduğumuz suç duyurusu aynı savcımıza verildi. Ofisime mermi koyan şahısların, mermi kutusunu masamda unutmaları sonucu, bu çok önemli delili parmak izi incelemesi yapılması maksadıyla derhal savcıya ulaştırdık.

Soruşturmanın en önemli aşamasında savcı, Adalet Bakanlığı'na çağrılmış ve ?mermi kutusunun parmak izi dahi alınmadan' bir ay izne çıkmış ya da çıkarılmış. Savcıyı bakanlığa kimin çağırdığı ortaya çıkarılmalı.

* Mermi kutusunun ?Emniyet Kriminal'e gönderileceğini öğrendik. Şahısların polis oluşları gözetilerek, parmak izi incelemesinin Adli Tıp ya da Jandarma Kriminal Dairesi'nce yapılmasını, aksi durumun tarafsızlık ilkesine gölge düşüreceğini belirttik. Lehime olan delillerin toplanmasını engelleyen güç, arama sırasında masamın üzerinde unutulan mermi kutusunun üzerindeki incelemeyi dahi yaptırmamaya çalışmakta.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber