Tercihten önce okulları tanıyın

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS'de ter döken lise adayları okul tercihi yapmak için kolları sıvadı. Seçim yaparken yetenek ve derslerdeki başarı oranını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Eğitimciler iyi bir araştırma yapmayı öneriyor

EBRU BARAN İSTANBUL

Seviye Belirleme Sınavı'nın ardından öğrencilerin en çok zorlandıkları konuların başında okul tercihleri yer alıyor. Uğur Dershaneleri Genel Eğitim Koordinatörü Turgay Polat, öğrencilerin önünde pek çok seçenek olduğuna değinerek gençlerin, derslerindeki başarılarına göre okul seçmeleri gerektiğini söyledi. Polat ?Öğrencilerin hangi lisede eğitimlerine devam edeceklerine karar vermeden önce lise türlerini tanımaları ve hangi amaçla kurulduklarını öğrenmeleri onların kişilik yapılarına bakmaları gerekiyor' dedi. Modern Eğitim Dershaneleri Rehberlik Bölüm Başkanı Emrah Aydın da liseler hakkında bilgi verdi.

Özel ve Resmi Fen Liseleri: Fen ve matematik alanlarında başarılı olan öğrencileri fen bilimleri ve matematik alanlarında yüksek öğretim programlarına hazırlamayı amaçlar. Eğitim süresi 4 yıldır. Hazırlık sınıfı yoktur.

Fen ve Teknoloji Lisesi: Mühendislik ve tıp alanlarında eğitim veren üniversitelere, bireyler yetiştirmek üzere kurulmuştur. Ülkemizde bu lise türünde sadece Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi bulunmaktadır. Eğitim süresi hazırlık + 4 yıldır. Anadolu Öğretmen Liseleri: Bu liselerin ana amacı öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına öğrenci kazandırmaktır. Bir yıl hazırlık ve üç yıl öğretim yapılamaktadır.

Sosyal Bilimler Lisesi: Sözel alanlarda başarılı ?sosyal zekası yüksek' öğrencilerin eğitim- öğretim görmesi amaçlanmaktadır.Anadolu Teknik Liseleri: Anadolu teknik liseleri öğrencileri hem meslek yaşamına hem de yüksek öğretim programlarına hazırlamaktadır.

Anadolu Meslek Liseleri: Öğrencilere genel kültür derslerinin yanında öğrencileri iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır. Ayrıca meslek alanlarının gerektirdiği yabancı dil eğitimi de verilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber