Prof. Dr. Neşet Aytan vefat etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2009 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HACETTEPE Tıp Fakültesi eski dekanı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı eski Başkanı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Neşet Aytan, yakalandığı pankreas kanserine yenik düştü. 82 yaşında vefat eden Prof. Dr. Aytan, Muğla'da sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

1975- 1978 yılları arasında Hacettepe Tıp Fakültesi Dekanlığı yapan ve 1995 yılına kadar da aynı üniversitede Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulunan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Neşet Aytan, bir yıl önce pankreas kanserine yakalandı. Türkiye'nin önde gelen kardiyologlarından olan Prof. Dr. Aytan, Yeditepe Üniversitesi'nde tedavi görmeye başladı. Dün sabaha karşı hastanede yaşamını yitiren Prof. Dr. Aytan, arkasında gözü yaşlı sevenlerini bıraktı.

EŞİNİN MEMLEKETİ MUĞLA'DA DEFNEDİLDİ

Türk Tıp dünyasına katkılarından dolayı birçok ödülü bulunan Prof. Dr. Aytan'ın cenazesi eşi Prof. Dr. Serpil Aytan'ın memleketi olan Muğla'ya getirildi. Başarılı kardiyoloğun tabutu Türk bayrağına sarıldı. Kurşunlu Camii önünde düzenlenen cenaze törenine Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yakınları, sevenleri ve öğrencileri katıldı. Prof. Dr. Serpil Aytan, eşinin tabutunu taşıdı ve dakikalarca ağladı. Prof. Dr. Neşet Aytan'ın cenazesi Şehir Eski Mezarlığı'nda defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber