Kaymakam, daire müdürleriyle okul boyadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 13:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Kaymakam, Milli Eğitim müdürü, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler ile okul aile birliği üyeleri okul boyadı.

Dar gelirli vatandaşların çoğunlukta yaşadığı mahallede bulunan ve 18 yıldan bu yana eğitim faaliyetini sürdüren Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu elden geçirildi. Aile Birliği Başkanı Celal Altuğ, okulun iç ve dış cephesi için 200 kilo boya temin etti. Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, Okul Müdürü Nusret Oral, öğretmen ve öğrenciler de okulu boyadı.

Boya fırçasını eline alan Kaymakam Karakuş, "Gelişmiş ülkeler her yönüyle kendini yetiştirmiş bireylerden oluştuğu için gelişmiştir." dedi. Gürbüz Karakuş, eğitime sahipliğin nutuk ve konuşmayla mümkün olamayacağını ifade ederek, "Eğitime katkı, herkesin bir fırça darbesi vurmasıyla olur. Kimisi maddi katkı sağlar, kimisi manevi. Bu katkılarla öğretmen ve öğrencilere moral ve motivasyon sağlanmış olur. Böylelikle eğitimin kalitesi de yükselir ve sahiplik bilinci gelişir. Gelişmiş ülkelerde eğitim konusu içselleştiğinden dolayı, bireyler okullarını hobi olarak kendileri boyuyor." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise amaçlarının Ceyhan'daki okulları her yönüyle eğitime hazır hale getirmek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okulumuzda daha çok dar gelirli ailelerin çocukları eğitim almaktadır. Bundan dolayı çeşitli sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Okul aile birliği başkanımızla birlikte kendilerinin temin ettiği boya ile öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte okulumuzu boyuyoruz."

Yaylacı, bu tür faaliyetlerle öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisinin daha güçlü hale geleceğini ve eğitimin kalitesinin yükseleceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber