Ak Parti ve CHP Milletvekillerine Çağrı

Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, memurlara ek bir derece verilmesini de içeren kanun tasarısı görüşülecektir. Bu tasarıda, uzun yıllardır mağdur edilen yardımcı doçentlerle ilgili düzenleme yer almamış olup, bu tasarıda bu eksikliğin giderilmesi mümkündür. Yine tasarıda memurlara derece verilmesine ilişkin kanun metni eksik olup düzeltilmesi gerekmektedir. Sitemizi izleyen Milletvekillleri ve Milletvekili danışmanlarının detayda yer alan hususları Plan Bütçe Komisyonunda gündeme getireceğini umuyoruz.

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EK-l

Devlet Memurları Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına ek madde eklenmesine ilişkin teklif

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 23. Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi

Gerekçe:

2547 Sayılı Kanunla ihtiyaç sonucu olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yardımcı profesörlük (assistant professor) karşılığı ihdas edilen ve sonradan en çok mağdur edilen yardımcı doçentler, ağır dil sınavları ve bilim sınavlarındaki tartışmalar yüzünden hak ettikleri noktalara ulaşmaları mümkün olamamıştır. Bu ünvanı taşıyan öğretim üyeleri, üniversitelerin çeşitli idari kademelerinde çalışmanın yanında, tez ve projeler yönetmişlerdir.

Türkiye, yeni üniversitelere ihtiyaç duyarken ve öğretim üyesi açıklığı gün geçtikçe ağırlaşırken Yükseköğretim Kurulu, yetişmiş insan gücünü, şartları her geçen gün daha da zorlaştırılan yabancı dil sınavlarıyla saf dışı bırakarak, öğretim üyeleri arasında gittikçe yılgınlığa ve kötümserliğe yol açmış bulunmaktadır.

Profesör, doçent ve yardımcı doçentler, 2547 Sayılı Kanunun 3. maddesi m bendine göre öğretim üyesi sınıfında yer almışlardır. Üniversitelerin çeşitli birimlerinin kadrolarına atanan profesor ve doçentlerde süre sınırlandırılması yokken, aynı maddenin aynı bendinde yer alan yardımcı doçentlerin atamaları, ikişer veya üçer yıllık sürelerle en fazla on iki yıl ile sınırlı bırakılmıştır. Başlangıçta iyi niyetle ve yardımcı doçentlerin doçent olmasını hızlandırmak amacıyla düşünülen bu madde, bazı yöneticiler tarafından zaman zaman istismar konusu dahi yapılmıştır.

Şu anda Yükseköğretim Kurumlarında görev yapan ve büyük bir özveri ile çalışan bu öğretim elemanlarının mağduriyetinin giderilmesi için süre sınırlandırması getiren, 2547 Sayılı Yükseköğretim kanunun 23. maddesi a bendi 2. paragrafının acilen yürürlükten kaldırılması gerekmektedir.

MADDE TEKLİFİ

Madde1: 2547 Sayılı Yükseköğretim kanunun 23. maddesi a bendi 2. paragrafı yürürlükten kaldırılmıştır.

Geçici madde 1: Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce süre sınırlandırılması nedeni ile yardımcı doçentlik görevi sona erenler, 2 ay içersinde ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına başvurmaları halinde eski görevlerini sürdürmeye devam ederler.

Yürürlük:
Madde 1
: Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme:
Madde 1:
Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


EK-2

Devlet Memurları Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına ek madde eklenmesine ilişkin teklif

Resmi Gazetenin 16.09.1983 sayılı tarih ve 18167 sayılı nüshasında yayınlanan Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanların Kadroları Hakkında 78 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Kanun Teklifi

Gerekçesi:

Hizmet yılı kaç yıl olursa olsun şu anda üniversitelerde yardımcı doçent kadroları 3. Derece ile sınırlıdır. Oysa öğretim yardımcılığı sınıfından olan okutman, uzman ve öğretim görevlileri 1. derecenin 4. kademesine kadar terfi edebilmektedirler. Ayrıca daha önce öğretim görevlisi olarak hizmet ettiği halde yüksek lisans, doktora yaptıktan sonra yardımcı
doçentliğe atanan ve kazanılmış hak aylık derecesi 1-4 olanlar, 3. derecenin 8. kademesine geri indirilmişlerdir. Bu uygulama hem 657 Sayılı yasaya, hem de Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. 2 yıllık yüksekokul mezunu bir memurun 1. derecenin 4. kademesine kadar terfi ettiği düşünülürse, üniversite lisans mezunu olup 3-4 yıl yüksek lisans ve bir o kadar da doktora için zaman harcayan ve her kademesinde ayrı yabancı dil ve bilim sınavından geçen yardımcı doçentlerin öğretim üyeliğine yükseltilip, derecesinin 3. derece ile sınırlı bırakılması büyük bir çelişki, haksızlık ve aynı zamanda mağduriyettir. Bu sebeple 78 Sayılı Kanun Hükmünde kararnamenin ilgili maddelerinin değiştirilmesi bir zorunluluk haline almıştır.

Madde 1: 02.09.1983 tarih ve 78 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1. maddesinde belirtilen (1) sayılı cetvelde gösterilmiş ve ilgili yüksek öğretim kurumlarına tahsis edilmiş bulunan yardımcı doçent kadrolarına 1. ve 2. derece kadroları ilave edilmiştir.

Geçici Madde 1: Yükseköğretim kurumlarına 78. Sayılı Kanun hükmünde Kararname ile tahsis edilmiş kadrolarda görev yapanlar, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başka bir işleme gerek kalmaksızın hak ettikleri derece ve kademelere atanmış olurlar.

Yürürlük:
Madde 1:
Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme:
Madde 1:
Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


EK-3

Devlet Memurları Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında değişiklik yapılmasına teklif

"GEÇİCİ MADDE 5.? 457 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen ek geçici madde, 458 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen ek geçici madde ve 459 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa eklenen ek geçici madde hükümleri; anılan ek geçici maddeler kapsamında belirtilen (sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar dahil) ve bu ek geçici maddelerin hükümlerinden yararlanmamış olanlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunanlar ile bunlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce emekli, adi malüllük, vazife malüllüğü aylığı bağlananlar ile dul ve yetim aylığı alanlar hakkında da uygulanır."

GEREKÇE

Yıllardan beri bu ülkede memurlara ek derece verilmesi gündeme gelmektedir. Bunun en büyük nedeni de 1979 yılında verilen 'bir derece' uygulamasıdır. 1979 yılındaki uygulama sadece görevde olanlara bir derece verilmesini öngörmekteydi. Daha sonraki yıllarda işe girenleri kapsamamaktaydı. Bu uygulama nedeniyle 1979 yılından sonra işe girenler de ayrıca bir derece talebinde bulunmaya başlamıştı. Bu talepler, 1991 tarihli 458 sayılı KHK ile karşılanmış ve yeniden bir derece verilmişti. Ancak, 1979 yılındaki hata 1991 yılında bir kez daha tekrarlanmıştır. Zira madde sadece görevde olanları kapsamktaydı. Bügun yine aynı hata yapılmaktadır. Sayın Vekillerimizin bu eksikliği düzelteceğini umuyoruz.

Teklif metni: Devlet Memurları Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının geçici 5. maddesinde yer alan "bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunanlar" ibaresinin"bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunanlar ve bu maddenin yürürlüğe girmesinden sonra göreve başlayacak olanlar" şkelinde değiştirilmesini arz ve teklif ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber