Emekli maaş kuyruğu çilesi bitiyor

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli artık maaşını istediği bankadan alacak. Bunun için bir yeterli. Sigorta İşleri Genel Müdürü Sait Ersoy, sistemi anlattı.

İşçi emeklisi artık maaşını almak için banka kuyruklarında eziyet çekmeyecek.

Daha önce prim ödemelerini internet üzerine taşıyarak yığılmaları ortadan kaldıran SSK, şimdi de işçi emeklilerinin kuyruk çilesine son veriyor.

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), emekli maaşlarının dağıtımı ve prim tahsilatlarını kolaylaştırmak amacıyla tüm bankalara yetki verdi. SSK Sigorta işleri Genel Müdürü Sait Ersoy, SSK emeklisinin bundan böyle kendisine en uygun banka şubesinden maaşını çekebileceğini ve bu tercihi emeklinin kendisinin yapacağını söyledi

İSTEYEN DEĞİŞTİRECEK
Ersoy, emeklilerin şu anda maaş aldıkları banka şubesini değiştirmek için kendilerine dilekçe vermesinin yeterli olduğunu belirtti. Ersoy'un verdiği bilgiye göre; emekliler, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, HSBC, Tekfenbank, Oyakbank ve Şekerbank'ın kendilerine en yakın olan şubesinden maaş alabilecek. Sait Ersoy, Uygulama başladı, ödemeler her ayın 17'si ila 26'sı arasında olacak. Artık kuyruk çilesi bitecek& dedi. Ersoy, emeklilerin istedikleri şubeden gerek ATM kartıyla gerekse de banka cüzdanıyla rahatlıkla maaşını alabileceğini ifade etti.

BAYRAMDAN ÖNCE MAAŞ...

Emeklilere Kurban Bayramımdan önce ödeme yapılacağını belirten Ersoy, dün başlayan ödemelerin ayın 18'ine kadar tamamlanacağı müjdesini verdi. Bu maaşların zamlı olacağım da hatırlatan Ersoy, şu bilgileri verdi:

SSK Yönetim Kurulu'nun, ödeme ve tahsilatlarda tüm bankalara yetki veren Banka Protokol Taslağı, Maliye Bakanlığından izin bekliyor. Onayın ardından isteyen banka ve özel Finans Kurumlan, SSK ile anlaşma yapacak. Böylece maaş ödeme yetkisi bulunan 7 banka ve SSK prim tahsilatı yapan 20 bankanın yanına yenileri eklenecek.

Sistem nasıl işliyor?

1) Herhangi bir bankadan maaş alan emekli işçiler, adresine en yakın ya da dilediği bir banka şubesini seçecek.

2) Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, HSBC, Tekfen Bank Şeker Bank, PTT Bank ve Oyak Bank'a ait sectiği şubeyi, SSK Genel Müdürlüğü Tahsilat Daire Başkanlığı'na veya bulunduğu ildeki SSK Müdürlüğü'ne dilekçe ile bildirecek.

3) SSK, bu bildirimin ardından, işçi emeklisinin maaş hesabını bildirilen bankaya ait şubeye aktarmaya başlayacak.

4) Emekli, bundan sonra söz konusu bankaya giderek, ATM kartı alacak ya da hesap cüzdanı hazırlatacak.

5) Maaş günü geldiğinde de, kuyruğa girmeden rahatça maaşını kartıyla ya da banka cüzdanıyla çekebilecek.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber