Konya'daki fay hattı 7 şiddetinde depreme yol açabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da meydana gelen orta büyüklükteki 3 depremin ardından açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası, kentteki fay hattının 7 şiddetinde deprem oluşturabileceğini ifade etti.

Konya'da 24 saat içerisinde 3'ü orta büyüklükte olmak üzere 14 deprem meydana geldi. Konya'da ilk defa bu büyüklükte depremlerle karşılaşan vatandaşlar, korkulu dakikalar yaşadı. Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar, depremin şiddetinin fazla olmadığını, fakat yerin 5 kilometre dibinde meydana gelmesi nedeniyle büyük gözüktüğüne değindi. Konya'daki fay hattının aktif olduğunu vurgulayan Tahir Nalbantçılar, "Büyük Konya faizonun birlikte kırılması sonucu bu depremlerden daha büyük depremin olabileceği düşünülmektedir. Konya'daki fay hattı 7 büyüklüğünde bir depremi meydana getirebilir. Bunu göz önünde bulundurarak bizler kentleşme ve kent planlarını daha uygun yapmalıyız. Zemin bina etkileşiminin çok iyi şekilde adapte edilmesi gerekmektedir." dedi.

Depremde riskin azaltılması için binalara gelebilecek enerjinin azaltılması gerektiğine değinen Nalbantçılar, zemin bina uyumunun temin edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Nalbantçılar, uygun olmayan alanlarda yapılaşmadan kesinlikle kaçınılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber