Okulu müdürü ve öğretmenler, boya ve tamirat işlerini kendileri yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 20:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun'un Terme ilçesindeki Sakarlı İlköğretim Okulu müdür ve öğretmenleri, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okulun temizlik, boya ve tadilat işlerini yapıyor.

İlk ders zilinin çalmasına sayılı günler kala okullarını yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirmek isteyen okulu müdürü ve öğretmenler, maddi imkânsızlıklarla karşılaşınca kolları sıvayarak işe girişti.

Öğretmen önlüklerinden önce işçi önlüklerini üzerlerine geçiren öğretmenlerin, daha önce tebeşir tutmaya alışık olan ellerine bu sefer de spatula, fırça ve boya rulolarını aldı.

Geçen sene Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu 'Beyaz Bayrak' projesine başvurarak okullarına beyaz bayrak kazandıran öğretmenler, okulda başlattıkları tadilatla da eğitimin bir gönül işi olduğunu kanıtlamış oldu.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mustafa Mangırcı, "Aslında maddi imkânsızlıklar işin bahanesi, biz aramızdaki aile bağını kuvvetlendirmek, birazcık da okulumuza katkı sağlamak için bu işe giriştik." dedi.

Üzerlerine giydikleri işçi elbiseleriyle, çocuklarını kayıt yaptırmaya gelen velileri karşıladıklarını ifade eden Okul Müdürü Ali Uçar ise velilerin, öğretmenlerin bu fedakârlıklarından dolayı çok etkilendiklerini, çocuklarını kendilerine daha bir güvenle teslim ettiklerini ifade etti.

Personeliyle elbirliği içerisinde okulunu eğitim-öğretim yılına hazırlayan Uçar, "Eğitim ancak sevgi ve aşkla yapılabilecek bir görev. Arkadaşlarımızın hepsi de fedakârlıkta bulunarak kendi imkânlarımızla okulumuzun sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber