Ben 'Yıldırım' Mehmet Bey ise 'Şimşek' anlayın işte!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iletişim sektöründeki vergileri indirmek için birlikte çalıştığı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le yaşadığı görüş ayrılığını kısaca böyle özetledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vergileri indirmelerine rağmen Türk bayrağına geçmeyen yabancı bayraklı tekne sahiplerini uyardı. Yıldırım, 'Vergileri indirdik yine de Türk bayrağına geçmiyor. Kötü niyet var. Yaz kış, gece gündüz yabancı bayraklı tekneleriyle sahilleri istila etmelerine müsaade etmeyiz. Türk bayrağına geçmeyene gerekeni yaparız' dedi. Gazetecilerle önceki gün iftarda bir araya gelen Yıldırım, gündemdeki konulara yönelik soruları yanıtladı. Yıldırım, özetle şunları kaydetti:

TORUNUMLA 3G GÖRÜŞÜRÜM

İnternetin yaygınlaşması için internet vergilerini düşürdük. 3G de internetin yayılması için önemli bir fırsat. Türkiye'de internet kullanım oranı yüzde 9'dan, yüzde 31'e yükselirken, AB'de ise yüzde 46'dan sadece yüzde 60'a çıktı. Bizde artış oranı daha yüksek. 3G ile bu oranlar daha da tırmanacak. Başbakan ile görüntülü konuşma yapıyoruz. Duruma göre görüntülü oluyor. İki günde bir konuşuyoruz. Torunumla her seferinde 3G ile konuşuyorum. Vergileri daha da indirmek istiyoruz. Ama Maliye Bakanı 'Şimşek' ben 'Yıldırım', nasıl olacak. Sonucun ne olduğunu anlayın işte.

BİLİŞİM SUÇLARINA 'MEDYA' DÜZENLEMESİ

Bilişim suçlarına yönelik kapsamlı bir kanun çıkaracağız. Şimdi kişilik haklarına yönelik suçlar da dahil edilerek, suç başlıkları genişleyecek. İnternetteki her türlü bilgiyi medya mecrası kabul edeceğiz. Muhatabı, yazanı, yayınlayanı, servis sağlayıcısı sorumlu olacak. Basın yayın kanunu gibi olacak. Bu işte görev yapanların muhabir ve genel yayın yönetmeni gibi statüsü olacak.

YOUTUBE TÜRKÇE İÇERİKLİ SİTE İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

YouTube'un kapatılması için açılan davaların büyük bölümü Atatürk'e hakaret. Bu görüntülerin kaldırılmasını istedik. Onlar bu görüntüleri dünyada kaldıramayacaklarını, her ülkenin ve uluslararası hukukun farklı olduğunu söylediler. Buradaki mahkeme kararları Türkiye için geçerli. Biz de bu nedenle Türkiye'de ofis açıp Türkçe içerikli bir kopya açmalarını istedik. Bu konuya sıcak baktılar, üzerinde çalışıyorlar.

YABANCI BAYRAKLI TEKNELER DENİZLERİMİZİ İSTİLA ETMESİN

Amatör tekneler, yüksek vergilerden dolayı yabancı bayrak taşıyordu. Vergileri indirdik ki tekne sahipleri bu ayıptan kurtulsun. Halen Türk bayrağına geçmeyenler var. Onlar için de yapılacak işler var. Yaz kış, gece gündüz demeden yabancı bayraklı tekneleri ile denizlerimizi istila etmelerine izin vermeyiz. Yasaları daha titiz uygularız.

3'ÜNCÜ KÖPRÜ İÇİN ÇALIŞTAY

27 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olan 10. Ulaştırma Şurasında bir çalıştay tamamen 3. köprüye ayrılacak. Konuya yönelik görüşü olan herkesi bu çalıştaya bekliyoruz. Herkes eteğindeki taşları döksün. Ne çıkarsa onu uygularız. Millete, İstanbullu'ya rağmen köprü yapmam. Köprüyü kendime değil, milletin hayatı kolaylaşsın diye yapıyorum. 'Köprüye karşıyız' diyenler beni tatmin etmiyor. Beni tatmin edecek öneri ortaya koysunlar.

TÜRK YAPIMI UYDU GELİYOR

TÜRKSAT, TAİ ile birlikte ilk yerli uyduyu üretecek. Üretme 2015'te başlayacağız. Tedarik yöntemiyle de 4A ve 4B diye iki uydu sipariş ettik. Bu uydulara bizim mühendisler katkı yapacak.

Deniz ÇİÇEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber