Dikkat! Kredi borçları için son gün yarın

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 11 Ekim 2009 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite öğreniminde devletten kredi alıp ödemeyen 1.5 milyon kişi için yapılandırma süresi yarın doluyor. Başvurmayana haciz var

Geçtiğimiz Temmuz ayında çıkartılan yasa değişikliği ile Kredi ve Yurtlar Kurumu'na borcu olanlara getirilen yapılandırma için süre yarın doluyor. Yarın akşama kadar kuruma başvuranlar borçlarını yapılandırarak, faiz indirimi ve taksit imkanlarından yararlanabilecek. Bu süre içinde başvurmayanlar için de, haciz işlemleri devam edecek. Kredi Yurtlar Kurumu'nun internet sitesinden yapılan duyuruda; başvuruların internet yoluyla ya da posta ile yapılabileceği belirtiliyor. Sürenin kısıtlı olması dolayısıyla başvuruların ya şahsen kurum müdürlüklerine ya da internetten yapılması tavsiye ediliyor. Kurumun 'www.kyk.gov.tr' adresinde borç miktarını öğrenmek de mümkün oluyor.

250 bin kişi takipte

Son verilere göre; Kredi ve Yurtlar Kurumu'na borcunu ödemeyenlerin sayısı 1 milyon 500 bini buldu. Toplam borç miktarı ise 1.8 milyar liraya yaklaşıyor. Bu yıl içinde hakkında icra takibi başlatılanların sayısı ise 250 bine ulaştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilere harç kredisi ve öğrenim kredisi veriyor. Öğrencilerin şu anda borçları ortalama 2 bin ila 8 bin lira arasında değişiyor.

Yasa ne diyor?

Borcun tamamının ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 75'i siliniyor.

12 ay içinde aylık eşit taksitler halinde ödemesi durumunda, gecikme zammının yüzde 50'si siliniyor.

24 ay aylık eşit taksitler halinde ödemesi durumunda gecikme zammının yüzde 25'i siliniyor.

36 ay içinde aylık eşit taksitler halinde ödemesi durumunda gecikme zammının yüzde 10'u siliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber