Garsonluktan Dışişleri Bakanlığı'na

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

58. Hükümet'in Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Kütahya Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversiteye kaydını yaptırmak için Ankara'ya gidecek parayı bile bulamadığını söyledi. Yakış, bu parayı kazanmak için bir kahvehanede 15 gün garsonluk yapmış.

58. Hükümet'in Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın, üniversiteye kayıt yaptırabilmek için kahvehanede garsonluk yaptığı ortaya çıktı. Meclis AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Kütahya Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara'ya gelebilmek için para bile bulamadığını söyledi. Yakış, "Ama üniversiteyi okumak istiyordum. Ankara'ya gidebilmek için para kazanmak gerekiyordu. Bir kahvehanede 15 gün garsonluk yaptım. Bu süre içinde 32.5 lira kazandım. Bu paranın 27.5 lirası ile tren bileti aldım. 5 lirasını da harçlık yaptım. Bu parayla Ankara'ya gelerek üniversiteye kayıt yaptırdım" dedi.

Bakan olunca kahvehaneye gitti

Üniversiteye kayıt yaptırabilmek için 1956 yılında çalıştığı kahvehaneye Dışişleri Bakanı olduktan sonra giden Yaşar Yakış, kahvehanenin sahibinin değiştiğini, garsonluk yaptığı dönemde çay verdiği kişilerden kimsenin kahvehanede kalmadığını gördü.

Yakış, "Kütahya'da geçirdiğim günleri asla unutmadım" dedi. Yaşar Yakış, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okurken lakabının 'Canavar Yakış' olduğunu da anlattı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber