Aşılamada sonuncu ölümlerde birinciyiz

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

H1N1'den ölenlerin 415'e ulaşmasıyla birlikte uyarıda bulunan uzmanlar ?Avrupa'da aşılama yüzde 50. Bizde yüzde 5'i geçmedi. Bu gidişle ölü sayısı daha da yükselecek? dedi

ÖZLEM YURTÇU İSTANBUL

Türkiye'de domuz gribinden ölenlerin sayısında her hafta yaşanarak katlanarak artışla, bir kaç hafta önce listede son sıralarda yer alan Türkiye şimdi Avrupa'da domuz griplerinden en çok ölümün yaşandığı ülke haline geldi.

AB'DE AŞILANMA YÜZDE 50

Türkiye'deki vaka sayısındaki patlamayı aşılanma oranlarına bağlayan biliminsanları ?AB ülkelerinde aşılanma oranı yüzde 50'lere çıktı, bizde yüzde 5'lerde kaldı? diye konuştu. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünyada toplam 1 milyon 329 bin kişiye hastalık bulaştı. Türkiye 415 ölüm ile Avrupa'da en çok ölümün görüldüğü ülke oldu. Bu sayılar Rusya'da 351, İngiltere'de 283, İspanya'da 208 ve Fransa'da 171. Marmara Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Önder Ergönül, bu durumu aşılama oranının bizde çok düşük kalmasına bağladı.

BİRAZ GEÇ KALINDI

Ergönül ?Okullardaki aşılama oranları da çok küçük bir oranda kaldı. Çocuklar bulaştırma açısından önemli bir etmen. Aslında aşılama kampanyasına da biraz geç kalındı. Ölüm hızı bakımından bizdeki rakamlar binde 1 oranına uygun görünüyor? dedi.

Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy da ?Ülkemizde yoğun bir enfeksiyon sözkonusu. İnsanların bir kısmı hastalanacak, bir kısmı ayakta farkında olmadan geçirecek bir kısmı da maalesef ölecek. Amaç, bu duruma düşmeden aşılayarak bağışık hale getirmekti? diye konuştu.

Etkisiz aşılar bize gelmedi

Sağlık Bakanlığı'ndan ABD'de hamilelere yapılan aşıların etkisiz çıktığı iddialarına ilişkin ?O aşıyla ülkemizde kullanılan aynı değil' açıklaması geldi. Yayınlanan bir haberde ABD'de antijen içeren aşının 4 serisindeki antijen miktarının düşük olması nedeniyle 800 bin aşının geri çekildiği belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber