Silah patlamadı, banka çalışanları kurtuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Çaldıran ilçesinde bir banka şubesini soymaya çalışırken etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisinden aldığı tabancanın tutukluk yapması sonucu panikleyen temizlik görevlisinin soygunu önceden planladığı ortaya çıktı.

Temizlik görevlisi Mehmet Sıddık A.'nın banka soyma girişiminde 1 kişi ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı. Soygun yapacağı gün beraberinde getirdiği ipleri, koli bandını ve bıçağı çay ocağında saklayarak akşam olmasını bekleyen Mehmet Sıddık A., mesai bitiminden sonra kepenklerin kapatılmasıyla soygun planını devreye sokarak jeneratörün şartelini indirdi. Mehmet Sıddık A., elektrikler kesilince devreye girmeyen jeneratörü çalıştırmak için arka tarafa geçen bankanın güvenlik görevlisi Önder Y.'yi bıçakla etkisiz hale getirerek silahını aldı.

İçeri girerek banka müdürünün kafasına silahı dayayan Mehmet Sıddık A., soygun yapacağını söyleyerek beraberinde getirdiği ip ve bantları soygunda hayatını kaybeden banka görevlisi Ufuk A.'ya vererek diğer çalışanların ellerini bağlayıp ağızlarını bantlamasını istedi. Polisin etrafını sardığını fark eden şahıs, yanında bulunan Ufuk A.'yı, "En güvendiğim sendin. Neden ihbar ettin" diyerek defalarca bıçakladı.

Daha sonra banka müdürü ile biri kadın 2 personeli de alarak paraların bulunduğu odaya götüren Mehmet Sıddık A., paraların poşete doldurulmasını istedi. Bu sırada kaçamayacağını anlayan ve silahı banka müdürünün kafasına dayayan Mehmet Sıddık A., tetiğini çektiği silahın ateş almadığını görünce paniğe kapıldı. Bundan faydalanan banka müdürü ve personelin müdahalesiyle Sıddık A.'nın elindeki silahı alındı. Bu sırada dışarıda operasyon için hazırlanan polis ekipleri içeri girerek şahsı etkisiz hale getirdi.

Yaklaşık 45 dakika süren soygun girişiminde Mehmet Sıddık A.'nın bankada bulunan 800 bin TL'yi alıp kaçacağı belirtildi.

Bankada bugün hizmet verilmezken, soygunu gerçekleştirmeye çalışan Sıddık A.'nın Çaldıran Emniyet Amirliği'ndeki sorgusu sürüyor. Olayda yaralananların ise Van'daki çeşitli hastanelerde tedavi altında tutuldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bu arada olayda hayatını kaybeden Ufuk A.'nın yeni evli olduğu ve bir köyde öğretmenlik yapan eşi Arzu A.'nın ise 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

ŞABETTİN AKKUŞ - SERACETTİN SEÇKİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber