e-devlet'te finale kalan projeler

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Ocak 2010 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

e-Devlet uygulamalarının Oscar'ı kabul edilen e-Tr Ödülleri yarın düzenlenecek törenle yedinci kez sahiplerini bulacak

e-Devlet ve e-Belediye projelerini teşvik etmek amacıyla verilen e-TR Ödülleri yarın düzenlenecek törenle yedinci kez sahiplerini bulacak. Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından verilen ?e-TR Ödülleri' ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesi ile bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. e-Devlet uygulamalarının Oscar'ı kabul edilen eTr Ödülleri'nin Yürütme Kurulu Başkanı Sait Gözüm ödüllerin amacını da eDevlet ve eBelediye projelerini teşvik etmek olarak açıkladı.

TEK ÖDÜL PROGRAMI

Gözüm ?e-TR Ödülleri sivil toplum örgütleri tarafından kamu çalışmalarını ödüllendiren tek program. e-Devlet projelerine soyunan, kafa yoran, emek sarf eden, etüd eden, emek harcayan kamu çalışanlarını daha da motive edelim, daha da teşvik edelim istiyoruz? dedi.

? YELDA ŞUMNULU İSTANBUL

Dokuz proje finale kaldı

e-TR Ödülleri, ?Kamudan Vatandaşa', ?Kamudan İş Dünyasına', ?Kamudan Kamuya olmak üzere 3 kategoride veriliyor. Bu yıl 3 kategoride 16 proje başvururken, uzmanların değerlendirmesinin ardından, projelerden 9'u finale kaldı.

Ödülleri Cumhurbaşkanı Gül verecek

Ödül töreni bu yıl Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla yapılacak. Gözüm ?Cumhurbaşkanlığı himayesinde Çankaya Köşkü'nde yapılması ve Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün ödül törenine katılması ile eTR Ödülleri, kamu kurumları nezdinde elbetteki daha prestijli ve daha takip edilir bir proje haline geliyor. Ancak bunun başvurulara olan etkisini asıl bir sonraki yıl göreceğimizi düşünüyoruz çünkü Cumhurbaşkanlığı'ndan onay geldiğinde başvuru süresi bitmiş ve projeleri incelemeye başlamıştık? diye konuştu.

İşte finale kalan projeler

Kamudan Vatandaşa Hizmetler kategorisi: Otokontrol 5664 (Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü), Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı (Çevre ve Orman Bakanlığı), Akıllı Kent Otomasyon Sistemi-AKOS (Söke Belediyesi), e-Şişli (Şişli Belediyesi).

Kamudan İş dünyasına e-hizmetler kategorisi: Kamu mal/hizmet alımlarında veri tabanı ve internet ile oluşan saydamlık (Akdeniz Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü), Gümkart (Gümrük Müsteşarlığı).

Kamudan Kamuya e-hizmetler kategorisi: Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü), Kamu personeli maaş otomasyon sistemi (Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü), Maliye SGB.net sistemi projesi (Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı).

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber