Üniversite hastanesinde halatı kopan asansör, içindekilerle zemine çakıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2010 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Tıp Fakültesi'nde, 5 katta halatı kopan servis asansörü, içinde bulunan 15 kişiyle birlikte zemine çakıldı. Olayda 57 yaşındaki Kemal Ortatepe'nin beli kırılırken, diğer yolcular kazayı hafif sıyrıklar ve eziklerle atlattılar.

Alınan bilgiye göre olay 13 Ocak 2010 çarşamba günü meydana geldi. Tıp Fakültesi'nin eski hizmet binasında muayene, refakat ve ziyaret amacıyla bulunan bir grup, asansör beklerken zaman kaybetmemeleri için görevli bir doktor tarafından servis asansörüne bindirildi. Zemin kata inmek için 6. kattan asansöre binen yaklaşık 15 kişi, 5. kat seviyesinde geldiklerinde halatı kopan asansör bir anda hızlanarak büyük bir gürültüyle zemine çakıldı. Zemine çakılan asansörde bulunanlar panik ve ölüm korkusu ile imdat çığlıkları attı. Yaklaşık 5 dakika kurtarılmayı bekleyen kazazedelerin büyük bölümü, korkunç kazayı hafif sıyrıklar, morluklar ve eziklerle atlatmayı başarırken asansörde bulunan 57 yaşındaki Kemal Ortatepe'nin beli kırıldı.

Göz muayenesi için gittiği hastanede asansörle yere çakılan ve kazada beli kırılan Kemal Ortatepe, olayı şöyle anlattı: "Gözümden muayene olmak için ağabeyimle Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne gittik. 6 kata çıktığımızda kontrolü yapacak doktorun zemin katta olduğunu söylediler. Zemin kata inmek için asansör beklerken, çok sayıda kişinin asansör beklediğini gören bir doktor, işi hızlandırmak için yaklaşık 15 kişiyi servis asansörüne bindirdi. Daha 1 kat inmiştik ki halatı kopan asansör süratle zemine çakıldı. Kazadan yaklaşık 5 dakika sonra görevliler gelerek bizi asansörden çıkardılar. Ağabeyim ve diğerleri kazayı hafif sıyrıklarla atlattı, olan bana oldu. Hastaneden ve asansör firmasından şikayetçi olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber