2005 Yılında 6 Bin Polis Alınacak

Mevcut düzenlemelere göre polis olabilmek için 2 yıllık Polis Meslek Yüksekokulu mezunu olmak gerekmektedir. 2001 yılından bu yana polis alımları bu şekilde yapılmaktadır. Ancak, 30 bin polis açığının polis meslek yüksek okullarından karşılanamaması nedeniyle, bu yıl Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılacak ve 4 yıllık üniversite ve meslek yüksek okulu mezunları sınavla polisliğe atanacaktır. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 06 Şubat 2005 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KANUNİ DÜZENLEME

Polisliğe üniversite mezunlarından atama yapılabilmesi için Kanunun değiştirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri Başbakanlık'ta yaptıkları toplantıda ilgili tasarıya son şeklini verdi. Tasarının ilk Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulunun uygun görmesi halinde, tasarı TBMM'ye sevk edilecek, ilgili komisyon ve Genel Kurul'da görüşüldükten sonra tasarı yasalaşacaktır. Tasarının Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanıp Resmi Gazetede yayımlanmasının akabinde ayrıntılar için İçişleri Bakanlığınca yönetmelik çıkarılacaktır.

YAŞ ŞARTI

30 bin polis açığını kapatmak için askerliğini yapanlarda 27, askerliğini yapmamış ve bayanlarda ise 25 yaş şartı aranacak

HANGİ FAKÜLTELER BAŞVURABİLECEK

Üniversitelerin 4 yıllık fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olanların polis olabilmesine ilişkin düzenleme yapılmaktadır. 2 yıllık meslek yüksekokul mezunları bu haktan yararlanamayacak. Ayrıca fakülteler arasında herhangi bir ayrım yapılmayacaktır. Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi mezunlarının da polis olmasına imkan sağlanacak.

ALTI AYLIK KURS

Üniversite mezunları, polis olabilmek için 6 aylık kursa tâbi tutulacaklar. Kursta başarılı olan adaylar polis olarak atanacak. Polis olarak atanan üniversite mezunlarının bir süre sonra mesleği bırakmaları halinde ise belli bir miktar tazminat ödemeleri kanunda yer alacak. Tazminatın miktarının ne kadar olacağı ise yönetmelikle düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber