Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de soğuk hava bugün de çok etkili. Ama kar yağışları oldukça zayıflayacak. Bu gece iç kesimlerde çok kuvvetli buzlanma olacak. Hafta sonu sıcaklıklarda biraz artış var, batıda ortalama bir soğuk yaşanacak.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul kapalı ve hafif kar yağışlı, bugün hava daha soğuk, en fazla 3-4 derece. Cumartesi lodos esecek, hava parçalı bulutlu, Pazar yağmurlu ama ılık geçecek. Ankara bulutlu ve soğuk. İzmir güneşli, Cumartesi akşam yağış gelecek, Pazar kuvvetlenecek. Bursa'da hafif kar yağışı gün ortası kesilecek. Adana da güneşe rağmen çok soğudu.

Marmara'da Trakya güneşli ama doğusunda: Bilecik, Sakarya, Kocaeli boyunca hafif kar yağıyor, yağış akşama kadar kesilecek. Hafta sonu sıcaklık 10 dereceye daha yakın, Cumartesi güneş, Pazar yağmur görülecek.

İç Anadolu'da kar çok zayıfladı ama sıcaklık bugün de 0 dereceye yakın, bu gece hava açacak, kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor. Hava hafta sonu yumuşayacak, lodos esecek.

Ege güneşli, rüzgar hala kuzeyden soğuk esiyor. Hafta sonu lodosa dönecek, daha ılık hava ve yağmur getirecek. Yağmur Cumartesi akşamı kıyılarda başlayacak ve Pazar günü tüm bölgeye yayılacak.

Akdeniz de İç Anadolu'dan esen soğuk rüzgarla çok soğudu, güneşe rağmen, sıcaklık en fazla 8-9 derece, Mersin'de hafif ve yerel yağış görülebilir. Cumartesi güneydoğu da bol güneşli ama Pazar günü Antalya'ya şiddetli yağış gelecek.

Doğu Anadolu soğuyor, Malatya civarı bulutlu, kar daha çok Erzurum, Ağrı, Van, Hakkari boyunca yoğun yağacak. Bu bölgede çok kuvvetli don ve buzlanma; havanın açacağı Cumartesi gecesi yaşanacak.

Karadeniz en soğuk bölge, sıcaklık 5 derecenin altında, bugün gündüz yağışlar hafif ama akşam kuvvetlenecek. Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'e daha yoğun kar yağacak. Bolu'ya Pazar günü yağmur gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber