ÖSYM Başkanlığına Öneri

ÖSYM, dün, yazılı ve görsel basındaki gazetecilere özel bir brifing verdi. Bu brifingde dikkati çeken açıklamalardan birisi de ÖSYM'nin bilgi edinme taleplerinden bunalması ve "Herkese cevap verirsek hiçbir iş yapamayız" şeklindeki açıklamasıdır. ÖSYM'nin yeni Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın, önceki Başkanlara göre daha iyiniyetli olduğu gördüğümüzden kendisine bu sorunun aşımına yönelik önerilerde bulunmak istiyoruz. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezi sınavlar konusunda ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezine göre daha deneyimli kurumdur. Ancak zaman içinde ÖSYM kendini yenilememiştir. Bu nedenledirki, Milli Eğiitm Bakanlığı internet üzerinden başvuruları geçen yıl başlatmasına rağmen ÖSYM bu konuda sadece projelerden bahsedilmektedir.

ÖSYM'ye gelen sorular konusunda da aynı durumun söz konusu olduğunu ve bilgi işlem teknolojilerinin geriden takip edildiği düşünüyoruz. Örneğin gelen binlerce soruların sınıflandırılarak bunlara çözüm bulunmaması hiç düşünülmemektedir. Gelen soruların belirli konularda yoğunlaştığı çok açıktır. Sorular, genel olarak; KPSS soru ve cevaplarının istenilmesi, yeni bir KPSS olup olmayacağı, niçin atamasının yapılmadığı vb. ortak konularda yoğunlaşmaktadır. Ancak, ÖSYM'nin sitesi incelendiğinde bu konulara ilişkin bir bölüm bulunamadığı görülecektir.

ÖSYM, sadece sık sorulan soruları internet üzerinden yayınlaması halinde iş yükünü, %100 azaltarak asıl uğraşması gereken konulara eğilebilecektir.

Bu noktada, ÖSYM'ni,n kalıplarını kırarak Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararı gereğince KPSS soru ve cevaplarını internet üzerinden yayımlaması başlangıç iyi olacaktır. Yine bu yıl KPSS yapılacak ise ne zaman ve hangi alanlarda açıklama yapılacağının net olarak tespit edilerek bunun kamuoyuna açıklanması da güzel olacaktır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber