Tayini çıkan hastane müdürü, belediye başkanını Başbakan'a şikayet etti

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gemlik Devlet Hastanesi eski müdürü Abdullah Savaş, siyasi olarak tayinini çıkarttırdığını ileri sürdüğü Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut'u, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet ettiğini söyledi.

Uzun süre Gemlik Devlet Hastanesi Müdürlüğü görevini yürüten; ancak bir süre önce Karacabey Devlet Hastanesi Müdürlüğü'ne tayin edilen Abdullah Savaş, tayininde Başkan Turgut'un etkili olduğunu iddia etti. Başbakanlığa bir dilekçe yazan Savaş, kendisinin siyasi olarak tayinini çıkarttığını ileri sürdüğü Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut'tan şikayetçi oldu. Savaş'ın, Başkan Turgut'un kendisine kin duymasından dolayı siyasi gücünü kullanarak tayinini çıkarttığını iddia ettiği ve konunun araştırılarak göreve iadesini istediği öğrenildi.

Savaş'ın şikayetinden sonra, Başbakanlık tarafından dilekçenin incelenmesiyle Bursa Valiliği aracılığıyla Başkan Turgut'tan savunma istendiği öğrenildi. Bu arada Gemlik Devlet Hastanesi Müdürlüğü'nden Karacabey Devlet Hastanesi Müdürlüğü'ne tayin olan Abdullah Savaş'ın yerine yaklaşık bir ay önce Bandırma Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Hüseyin İlerisoy atanmıştı.

İlerisoy'un 1992-1998 yılları arasında Gemlik'te Hastane Müdürü olarak görev yaptığı ve 1998 yılında yerine Abdullah Savaş'ın atandığı öğrenildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber