Doktorlardan Başbakan Erdoğan'a tepki

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili daha önce yayınladığımız "Başbakan Devlet hastanesinde: Burnumun direği kırıldı" isimli haberimizi görmek için tıklayınız.


Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek, İstanbul'da gittiği bir hastanedeki tuvaletlerin temizliğinden yakınarak, "Başhekim yardımcısı ve doktor olmuşlar; ama adam olmadıktan sonra bir işe yaramaz" açıklaması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Sayek, Başbakan Erdoğan'ın tuvalet kontrolü için gittiği hastanede doktorların 24 saat görev yaptığını ve yıllardır 'Hastane koşullarını iyileştirin' diye feryat ettiğini hatırlattı.

TTB Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Sayek, Başbakan Erdoğan'ın göreve geldiği günden beri doktorları hedef alan açıklamalar yaptığını öne sürerek, "Erdoğan bizim mesleğimizle ve meslektaşlarımızla ilgili yanlış üslup kullanıyor. 'Doktor olmuş; ama adam olamamış' sözleri doktorları çok üzdü" dedi. Başbakan Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına yönelik kırıcı sözler söylediğini ifade eden Sayek, "Başbakanın tuvalet kontrolü için gittiği hastanede doktorlar 24 saat görev yapıyor ve yıllardır 'Hastane koşullarını iyileştirin' diye feryat ediyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın önceki günlerde katıldığı bir özel hastane açılışında yanındaki işadamına, "Mehmet Ali Bey, gelin size Şişli Etfal Hastanesi'ni verelim" şeklindeki ifadesini hatırlatan Sayek, "Şişli Etfal Hastanesi 1980'li yıllarda yapılmış ve sadece İstanbul'a değil, tüm Türkiye'ye hizmet veren tarihi bir hastanedir. Bu ülkenin başbakanı özel sektöre hastaneleri teklif ediyor. Hazırlanan 'sağlığın özelleştirilmesi senaryosu' adım adım ilerliyor" şeklinde konuştu.

Sayek, sağlık alanında yaşanan olumsuzlukları protesto etmek amacıyla 16 Şubat 2005 Çarşamba günü Türkiye genelinde eylem yapacaklarını bildirdi. Toplantıda konuşan TTB 2. Başkanı Metin Bakkalcı ise, Başbakan Erdoğan için, "Hiçbir değer tanımayan tüccar" ifadesini kullandı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber