15 yaşındaki YİBO öğrencisi hamile çıktı

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ın Susuz İlçesi İncesu Köyü'nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim gören 15 yaşındaki bir kız öğrencinin 7.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün, Kars Devlet Hastanesi'ne karnı şişmiş olarak 15 yaşında bir kız öğrenci getirildi. Susuz İlçesi YİBO'da okuyan M.A. adlı kızı muayene eden doktor, 15 yaşındaki kızın hamile olduğunu söyledi. Durumdan şüphelenen doktor, polisi çağırdı ve tutanak tutturdu. Doktor, daha sonra kızı ulltrasona sevk etti. Öğretmeni tarafından ultrasona götürülen 15 yaşındaki kız öğrencinin burada yapılan tetkiklerde 7.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı.

Kız öğrenci, bu sabah saatlerinde de kaymakamlık görevlilerince Susuz Sağlık Ocağı'nda muayene ettirildi ve ardından Büyük Çatak Köyü'ne ailesinin yanına gönderildi.

Kars'ta günlük yayınlanan Çağdaş Kars Haber Gazetesi'nin manşetine taşıdığı haberin ardından alarma geçen yetkililerin, böyle bir haberi önce yerel bir gazeteden öğrenmesi, kurumlar arası kargaşa yaşanmasına neden oldu. Vali Nevzat Turhan, yerel gazetede çıkan haber üzerine süratle araştırma başlattı ve öğrencinin hamile olduğunu doğruladı. Vali Turhan'ın ayrıca, Başhekim Hüseyin Çeyilli'yi arayarak böyle bir olaydan kendisine niçin bilgi verilmediğini sorduğu öğrenildi. Vali Turhan'ın talimatıyla, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili bilgi almak için Susuz İlçesi'ne giden gazeteciler, Kaymakam Tolga Polat'a bir türlü ulaşamazken, Kars Milli Eğitim Müdürü Burhan Baltacı ise, kız öğrencinin hamile olduğunu sözlü olarak doğruladı ama kameralara bir açıklamada bulunmadı. Baltacı, Vali Nevzat Turhan'ın basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyerek, YİBO'ya olayın araştırılması için müfettiş gönderildiğini söyledi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber