Eski reçetelerle 2 milyon TL'lik vurgun

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 19 Mart 2010 20:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Defterdarlığı Muhasebe Denetmenleri Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, kamu görevlilerince sahte evraklarla yaklaşık 2 milyon TL'lik vurgun yapıldığı belirlendi.

İddiaya göre İstanbul 2 Nolu Sağlık Kurumları Saymanlık Müdürlüğü'nde görevli M.G. ile İstanbul Defterdarlığı'nda hizmetli olarak çalışan B.E., tanıdıkları olan M.Ş.T.'yi eczane sahibi gibi gösterip banka hesabını kullandı.

Daha sonra bu sözde eczane adına hazırladıkları sahte fatura ve başka eczanelere ait eski faturaları kullanarak tahsilat için İstanbul Sağlık Kurumları Saymanlığı'na gönderdi.

M.G., Sağlık Kurumları Saymanlığı'nda çalışan doktorların imzasını taklit ederek sahte "Ödeme Emri" evrakları düzenledi.

Zanlıların bu yöntemle devletten haksız yere yaklaşık 2 milyon para aldıkları ve bu paraları da eczane sahibi olarak gözüken M.Ş.T.'nin hesabına yatırdıkları belirlendi.

Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, M.Ş.T. ile B.E.'yi gözaltına aldı.

Halen memurluk kadrosu Gaziantep Oğuzeli Mal Müdürlüğü'nde bulunan ve kısa dönem askerlik yapan M.G., hakkında da askeri yetkililerce işlem yapıldı.

Hizmetli B.E.'nin suçlamaları kabul etmezken, M.Ş.T. ise polise "Bülent ve Mustafa para vereceklerini söyleyerek beni kandırdılar. Benim üzerime eczane açmış gibi gösterip devletten benim hesabıma yatan tüm paraları da aldılar. Bana da para vermediler" dedi.

Polisteki sorguları tamamlanan B.E. ile M.Ş.T., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber