'Kaymakam' Haberine İlişkin, Memurlar.net'ten İkinci Açıklama

Dün yayınlamış olduğumuz "Kaymakam: Senin eşin, benim eşimi balkonda görmüş, hoş geldin dememiş..." haberine gelen tekzibi hem dün hem de bugün yayımladık. Habere ilişkin olarak yapmış olduğumuz açıklamada, haberin tümüyle hikaye tarzında verildiğini, olaya ilişkin herşeyin kodlandığını, hiçbir kaymakamı açık bir şekilde hedef almadığımızı ve amacımızın "sadece hala eski alışkanlıklarını sürdüren bir kısım mülki idare amirlerinin kendilerine artık çeki düzen vermeleri gerektiğini çarpıcı bir şekilde aktarmak" olduğunu dünkü açıklamamızda belirtmiştik. Devamı için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak bir kaymakam arkadaş, ısrarla kodlanan tüm hikayeyi üzerine alınmaktadır. Bugün, ikinci kez, yazı işleri müdürü kanalıyla bir faks daha göndermiştir. Tabii bu halde durum değişmektedir. Zira hikaye tarzındaki haberimizde, kaymakamın müdüre yumruk attığı, buna ilçe başkanının şahit olduğu gibi iddilarda yer almaktadır. Yine kaymakamın önce onay verdiği izin ve emeklilik işlemlerine ilişkin onayı gerekçesiz olarak iptal ettiği belirtilmektedir. Sitemize gönderilen açıklamada ise sadece söz konusu müdürle ilgili açılan soruşturmalardan bahsedilmektedir. Bu noktada, haberi üzerine alınan bir kaymakam olduğuna göre, konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerince soruşturma başlatılarak bu ciddi iddiların yerinde araştırmasının uygun olacağını düşünüyoruz.

Diğer taraftan, bize ulaşan kaymakam arkadaşımız, dünkü memurlar.net açıklamasında yer alan "Haberde de belirtmiş olduğumuz gibi, haber her ne kadar hikaye tarzında yazılmış ise de, tüm detayları ile doğrudur." ifadesinin kesin yargı taşıdığını belirtmektedir. Oysaki bu ifade, bir kaymakam hakkında ortaya atılan iddiaların doğruluğunu veya yanlışlığı ile ilgili değildir. Bu ifade, haberin "kaymakamları karalamak amacıyla memurlar.net tarafından üretilmiş/ yazılmış bir mizansen" olduğu şeklindeki iddialara karşı yazılmış bir cevaptır. Diğer taraftan, herhangi bir yargı organına intikal etmemiş bir olay hakkında sitemizin bu doğrudur veya yanlıştır gibi bir iddiada bulunması ne memurlar.net'e ne de başka bir görsel veya yazılı medya organına yakışan bir davranış değildir.

Son söz olarak: Habere tepki gösteren Kaymakam arkadaşlarımızın, fazlasıyla meslek taassubu gösterdiklerini belirtme gereği duyuyoruz. Altını çizerek bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan kaymakam veya valilerle bir alıp veremediğimiz olmadığı gibi, bu kaymakam ve valilere de sonsuz saygımız vardır. Yanlış anlamalara mahal vermemek amacıyla, ilgili haberin sadece ve sadece haddini bilemeyen ve her meslekte bulunabilecek çürük elmalar gibi algılanması gerektiğini belirterek, olayın komplucu bir mantıkla ele alınmasından dolayı üzüntü duyduğumuzu ve site olarak kaymakamlara özel bir kampanyanın taşeronluğunu yapma gibi amacımızın olmadığını vurgulamak isteriz.

Memurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber