Başbakan: Kapsamlı bir YÖK reformu için erken

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu arasında son Bakanlar Kurulu toplantısında yaşanan 'öğrenci affı' tartışmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Mumcu'nun toplantıda öğrenci affı çalışmasını eleştirerek, öğrenci affının kapsamlı bir YÖK reformuyla birlikte çıkarılmasını istediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın ise, Mumcu'nun bu eleştirileri üzerine, "Şu an kapsamlı bir YÖK reformu için erken" dediği bildirildi. Erdoğan ayrıca, AK Parti'nin Anayasa değişikliğinde sayısal bir zorlukla karşı karşıya kalabileceği endişesini de dile getirdi.

Mumcu'nun hem bakanlık koltuğundan hem partiden istifa etmesini tetikleyen son Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan'ın kapsamlı YÖK reformuna karşı çıktığı ortaya çıktı.

Mumcu'nun toplantıda 'öğrenci affı' çalışmasını eleştirerek, çalışmanın üniversitelerle öğrencileri karşı karşıya getireceğini söylediği öğrenildi. Öğrenci affıyla birlikte aynı anda kapsamlı bir Yükseköğretim Kurulu (YÖK) reformu çıkarılmasını isteyen Mumcu, üniversite kapılarında yine türbanlı öğrencilerin yığılacağını savundu. Mumcu, geçmişteki gibi bir krizin tetiklenmemesi için reformun şart olduğunun altını çizdi.

Mumcu'nun sözleri üzerine Başbakan Erdoğan'ın ise, "YÖK reformu için henüz erken" değerlendirmesi yaptığı bildirildi. Erdoğan konuşmasında, Anayasa değişikliği için sayısal çoğunluğu sağlayamama endişesini de dile getirdi. Şu an sadece öğrenci affının çıkarılmasının daha doğru olacağını vurgulayan Erdoğan, YÖK reformu için Anayasa değişikliğinin şart olduğuna; ancak partinin bu noktada sayısal bir zorluk yaşayabileceğine işaret etti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber