Albay Çiçek, iddianamenin Ergenekon ile birleştirilmesi talebine itiraz etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrasiye Müdahale Planı olarak adlandırılan ıslak imzalı belge ile ilgili iddianamede, hakkında müebbet hapis istenen Albay Dursun Çiçek, iddianamedeki diğer zanlıları tanımadığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

İddianamenin sunulduğu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe veren Çiçek'in avukatı ve aynı zamanda kızı olan İrem Çiçek, iddianamenin ana Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talebine de itiraz ettiklerini söyledi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Dursun Çiçek'in avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkilleri ile ilgili bazı taleplerde bulundu.

Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, müvekkili Dursun Çiçek ve Bedrettin Dalan'ın şüpheliler arasında bulunduğu iddianamenin, ana Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talebiyle hazırlandığını hatırlattı.

Söz konusu iddianamenin, Ergenekon davasıyla birleştirilmesini gerektirecek hiç bir kimseyi tanımadıklarını savunan İrem Çiçek, "Biz hiç bir şekilde bize isimleri sorulmamış kişilerle, örneğin Bedrettin Dalan ile aynı örgütteymişiz gibi bu yönde iddianame hazırlanmasına, aynı zamanda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talebine itirazda bulunduk." dedi.

Avukat Çiçek, "Müvekkilim Dursun Çiçek ile ilgili olumlu gelişmeler olduğu kanaatindeyim. Bunu da mahkemeye sunduğumuz dilekçede belirttik. İddianamede yer alan söz konusu isimlerle müvekkilimin hiç bir şekilde bir telefon görüşmesi, bir yerde oturmuşluğu olmamıştır. Hatta müvekkilim, Bedrettin Dalan'ı rüyasında bile görmemiştir. Bu hukuksuzluğa itiraz etmek onun çok doğal hakkıdır." diye konuştu.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları ıslak imzalı belge ile ilgili, aralarında Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek ve avukat Serdar Öztürk'ün de bulunduğu 7 şüpheli hakkında iddianame hazırlamıştı. İddianamenin, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon ana davasıyla birleştirilmesi istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber