Teç-Sen: MEB'in Görevde Yükselme Sınavı'nda 3 soru hatalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) 18 Nisan'da yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı'nda, 3 sorunun hatalı olduğunu iddia etti. TEÇ-SEN, söz konusu hatalı soruların değerlendirmeye alınmamasını istedi.

TEÇ-SEN, Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 18 Nisan'da yapılan Görevde Yükselme Sınavı'nda 3 sorunun hatalı olduğu iddiası ile MEB'e başvurdu. Sendika, hatalı soruların değerlendirmeye alınmamasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, hatalı olduğu ileri sürülen sorular, A Kitapçığı 40'ıncı, 41'inci ve 48'inci sorular olarak sıralandı. Söz konusu sorular şöyle:

40. Soru: Görevden uzaklaştırma; bir disiplin kovuştur­ması icabından olduğu takdirden en çok ne kadar süre devam edebilir?

A) 2 ay B) 6 ay C) 7 gün D) 90 gün

(Sendika söz konusu soruda, doğru cevabın belirtilenin aksine 6 ay değil, 3 ay olduğunu ancak şıklar arasında bulunmadığını bildirdi.)

41. Soru: Aşağıdakilerden hangisi Türk Millî Eğitimi'nin temel ilkelerinden değildir?

A) Devamlılık B) Eğitim Hakkı C) Genellik ve Eşitlik D) Fırsat ve İmkân Eşitliği

(Sendika, doğru cevap olarak açıklanan devamlılık seçeneğinin süreklilik anlamına geldiğini, ilgili kanunda ise süreklilik hükmünün de bulunduğuna dikkat çekti. )

48. Soru: 3797 Sayılı Kanun'a göre aşağıdakilerden hangisi sürekli kurullardan değildir?

A)Milli Eğitim Şurası B) Merkez Disiplin Kurulu C) Eğitim Öğretim Yüksek Kurulu D) Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kurulu

(Sendika, söz konusu sorunun Merkez Disiplin Kurulu ve Eğitim Öğretim Yüksek Kurulu olmak üzere iki doğru cevabı bulunduğunu ileri sürdü.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber