Ankara Büyükşehirin, itfaiyeci alımında ne değişti?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23 Şubat 2010 tarihinde ilana çıkarak 325 itfaiye eri alacağını duyurmuştu. Başvuruların bizzat yapılması istenmesine rağmen, 8 bine yakın adayın başvurduğu belirtilmişti. Ancak, hiçbir gerekçe açıklanmaksızın, ilan daha sonra iptal edilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, neden açıklama gereği duymaksızın yaptığı bu iptal işlemini Etik Kuruluna götürmüştük.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan ayında iptal ettiği ilanı, bugün itibariyle yenilemiştir.

İlana göre alınacak kadro sayısı ve başvurma imkanı tanınan bölümler aynıdır. Tek bir farkla... Bir önceki ilanda, tüm bölümler için taban puan şartı 50 iken, bu ilanda 60 ve 70'e yükseltilmiştir. İlanda yer alan diğer tüm detaylar; 3 katı aday, mülakatla seçim, açılan kadro sayısı, sağlık şartı, istenen belgeler, bizzat başvurma maddesi vb., bir önceki ilanla aynıdır.

İlandaki taban puan şartı dışında dikkat çeken bir ayrıntı bulunmamaktadır. Buna göre, sadece taban puanının 60 veya 70'e yükseltilmesi için ilan iptal edilmiş gibi görünmektedir. Ancak bunun sağlanması için, Türkiye'nin bir çok yerinden bizzat başvurmak için Ankara'ya gelen 7-8 bin adaya çile çektirilmiştir.

İstenen adayların alınmasına imkan tanımak için 7-8 bin adaya reva görülenleri, bir tane dahi itfaiyecilik bölümünden aday alınmamasına yönelik kamu hizmeti gerekliliğini, kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber