Atalay: Terörle ilgili yoğun çalışma içindeyiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2010 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin teröre karşı hem yurt içinde hem de yurt dışında çok etkili bir politika izlediğini söyledi. Atalay, "İstediğimiz şu, Türkiye olarak terör olmasın, şiddet olmasın. Kardeşlik olsun. Hoşgörü olsun, ama sonuna kadar özgürlük olsun. Siyasi partiler terör gölgesinde olmasın. Terörle irtibat içinde asla olmasın." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Büyükşehir Yönetimi Ulusal Kongresi' çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran İçişleri Bakanı Atalay son dönemlerde artan terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde meydana gelen terör eylemlerinin 'Mossad' tabanlı olduğu iddiasının sorulması üzerine Atalay, Türkiye'nin hem yurt içinde hem de yurt dışında etkili bir politika izlediğini söyleyerek devlet politikası olarak dünyanın her yerinde terörün olmamısı için çalıştıklarını söyledi. Atalay, "Bizim, terörle ilgili doğrusu hem yurt içinde hem yurt dışında çok yoğun çalışmalarımız var. Yurt dışında artık Türkiye'ye dönük teröre, kimse destek veremeyecek. O konuda biz çok kesin tavır içindeyiz ve etkili çalışmalar içindeyiz. Bütün komşularımızla, bütün Avrupa ülkeleriyle bu yönde çalışıyoruz. Ama çözümümüz şiddet değil. Çözüm demokrasi ve insani çözümler. Herkese biz bu manada çağrıda bulunuyoruz." diye konuştu.

Demokratik açılım konusunda geri adımın atılmayacağını belirten Atalay, bu konuda kapsamlı bir bakış içerisinde olduklarını, sorunu sadece güvenlik merkezli görmediklerini kaydetti. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne olursa olsun demokratikleşme açılımımızı sürdüreceğiz. Ve bu politikamızda bizim için bir değişiklik olmayacak. Terörle mücadelemiz bütün boyutlarıyla devam ediyor. İstihbarat birimlerimiz en etkili şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımız endişe etmesinler. Her şeyi dikkatli şekilde yürütüyoruz. Bu tür şeylere, provokatif yaklaşımlara da vatandaşlarımız da prim vermesinler. Bizim dileğimiz budur."

Almanya'da sol partinin PKK terör örgütün para kaynaklarının bitirilmesine yönelik çalışmalar yaptığının hatırlatılması üzerine Atalay, "Zaten Türkiye bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Hiçbir ülke diğer ülkeye yönelik teröre destek vermez. Biz Avrupalı dostlarımıza ülkelere direkt ve dolaylı yoldan mesajımızı iletiyoruz. Son zamanlarda da Avrupa ülkelerinde bu konuda duyarlılık arttı ve artıyor. Bu konuda bir çok ülkenin biliyorsunuz ciddi çalışmaları oldu. Gözaltılar oldu vesaire. Bu normal bir şey. Her ülke kendisiyle ilgili bu konularda ciddi çalışmalar yapar. Bu terör öyle diğer konulara benzemez. Dolayısıyla zatın Almanya'nın da son zamanlarda duyarlılığı arttı. Biz Avrupa ülkelerinden şu an da doğrusu memnunuz. Ve daha da etkili hale getirmeleri yönünde taleplerimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Atalay, Bakanların lojmanlarının önündeki polis güvenlik noktalarının iyileştirilmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Ben güvenlik güçlerimizin iyi şartlarda görev yapmasını istiyorum. Bütün polis merkezlerimizi yeniledik. 1320 polis merkezimizi, karakolumuzu Türkiye'nin her tarafında fiziki şartlarını yeniledik. Boyasını, badanasını, çevre düzenlemesini. Hepsinin nezarethanelerini kameralı yaptık. Polislerimiz daha rahat ortamlarda çalışsın diye. Havalandırma, TV, tuvalet, lavabo gibi şeyleri var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber