Vali kavga ettiği vekili çay içmeye çağırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Biz Adana'da çocuklarımızı şampiyon yapmaya çalışıyoruz, yoksa 15 yaşında çocukların eline bildiri verip okutmuyoruz? diyen Adana Valisi İlhan Atış, kavga ettiği BDP'li Özdal Üçer'i de makamında çay içmeye davet etti. Vali, ''Kendisine brifing verelim, haksız olduğunu görüp özür dileyecektir'' dedi.

Atış, Seyhan Kültür Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ?Türkiye Geneli Okullararası Spor Müsabakaları?nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi için düzenlenen törendeki konuşmasında, ?Anneler, öğretmenler, okul müdürleri çocuklara sahip çıkmaya başladıkça, onların ellerini tuttukça ve başarıdan başarıya koşturdukça bazılarının sinirlenmeye başladığını? kaydetti.

?ARTIK ONLARI TERÖRE BULAŞTIRAMAYACAKLAR?

Bazılarının çocukları artık teröre bulaştıramayacaklarını anladıklarını anlatan Atış, şöyle devam etti:

?Artık onları teröre bulaştıramayacaklar. Artık onları molotofkokteyli atılan alanlarda devlete karşı kışkırtamayacaklar. Artık onlara mendil sattıramayacaklar. Bunu gördükçe sinirleniyorlar. Valiyi tehdit ediyorlar. Terbiye sınırlarını aşan konuşmalar yapıyorlar.

Amaç nedir biliyor musunuz? Bizi korkutmak ve sindirmek. Türk milleti korkuyu bilmez. Bilmedik, bilmeyeceğiz. Eğer bu millet korkuyu biliyor olsaydı bu kadar şehit vermezdi, kaçardı. Biz tehlikenin üzerine bile bile giden milletiz. Biz vatanın bütünlüğü için ölümü göze almış milletiz. Ölmeye devam edeceğiz.?

Atış, başarılı çocukların sayısı arttıkça ülkenin, milletin birlik ve bütünlüğünün zerre kadar sarsılmayacağını belirterek, Türk milletinin Atatürk'ün emrettiği yolda ilerlemeye devam edeceğini kaydetti.

?ÇOCUKLARIMIZI ŞİDDET ALANLARINDA HEBA ETTİRMEYECEĞİZ?

Çocukların rahat uyuması için Adana yönetiminin yatağına girmediğini anlatan Atış, ?Biz Adana'da çocuklarımızı istismar ettirmeyeceğiz. Çocuklarımızı şiddet alanlarında heba ettirmeyeceğiz. On yıl sonra o çocuklar, sizin yerinize oturacaklardır. Türkiye'yi yönetmeye başlayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bu çocuklar sayesinde yaşayacaktır? dedi.

Atış'ın konuşması salondaki Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, kaymakamlar ve diğer davetlilerce ayakta alkışlandı.

BDP VAN MİLLETVEKİLİ ÜÇER'İN AÇIKLAMALARI

Atış'a toplantı çıkışında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in 2 gün önce Adana'da yaptığı, ?Adana Valisi, halkın hizmetkarı olduğunu unutuyor. Haddini bilmelidir, yoksa haddini bildirirler. 'Çocuklarına sahip çıkın yoksa onları sizden alırız' diye tehdit ediyor. Haddini bilmez vali, sen devlet okulunda tacize uğrayan çocuklar için ne yapıyorsun. Az buçuk terbiyesi, vicdanı olan vali istifa eder? şeklindeki açıklamaları hatırlatıldı.

Bunun üzerine ?Evet sayın milletvekilimiz Adana Valisini hedef alan açıklamalar yapmış? diyen Atış, şöyle devam etti:

?Hakarete varan açıklamalar yapmış. Ama bu, valinin cevap vermeyeceğini bildiği için cesaretle yapılan bir açıklama. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti'nde valiler TBMM üyelerine yani milletvekillerine cevap vermezler, veremezler. Milletvekilimiz Adana Valiliğine uğrayıp bilgi almak isteseydi kendilerine bilgi verirdik ve kendi bilgilerinin yanlış olduğunu görürlerdi. Biz Adana'da çocuklarımızı şampiyon yapmaya çalışıyoruz, yoksa 15 yaşında çocukların eline bildiri verip okutmuyoruz. Bizim bütün amacımız Adana'da yaşayan çocukların geleceklerini garanti altına almaktır. Milletvekilimizi çay içmeye davet ediyorum. Bütün hakaretvari konuşmalarına rağmen Cumhuriyet'in milletvekili unvanını taşıdığı için kendilerini Valilik makamına çay içmeye davet ediyorum. Brifing verelim, haksız olduğunu görüp özür dileyecektir büyük ihtimalle.?

İlhan Atış, bir gazetecinin ?Tehdit ediliyorsunuz öyle mi?? sorusu üzerine de, ?Gazetelere bakılırsa 'haddini bildireceğiz' sözünün tehdit anlamına geldiğini hepiniz bilirsiniz. Ama sanıyorum sayın milletvekili, Cumhuriyet'in milletvekili sürçülisan etmiştir. Yoksa Cumhuriyet'in valisini tehdit etmez? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber