Bu yıl 370 acil sağlık istasyon daha kurulacak

Haber Giriş : 27 Şubat 2005 01:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, her bebek ve çocuğun yaşama hakkı olduğunu ifade ederek, ``Çok etkin bir acil müdahale sistemi temel önceliğimizdir`` dedi.

Bakan Akdağ yaptığı yazılı açıklamada, ``Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Eğitimi Programı``nın ``başarıyla`` sürdürüldüğünü belirtti. Akdağ, her bebek ve çocuğun yaşam hakkı olduğunu vurgulayarak, ``Sağlık personelimize dünya standartlarında vereceğimiz eğitimlerle acil müdahale ihtiyacı olan tüm bebek ve çocuklarımızın hayatlarının kurtarılması ve sakat kalmalarının önlenmesini hedefliyoruz`` dedi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri`nin tüm Türkiye`de yaygınlaştırıldığına işaret eden Akdağ, acil sağlık hizmeti veren tüm personelin çok özverili ve gayretli çalıştığını kaydetti. Akdağ, ``Acil Sağlık Hizmetleri`nin Türkiye genelinde eşit, ulaşılabilir ve kaliteli olarak sunulması, Bakanlığın öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. 2002 yılında 481 acil sağlık istasyonu sayısı 2004 yılı sonunda 889`a ulaştı`` dedi. 2005 yılı içerisinde 370 yeni istasyonun faaliyete geçirilmesinin hedeflendiğini de anlatan Akdağ, ``Mevcut ambulans ve acil sağlık personelinin aktif olarak istihdamı sonucunda 112 trilyonluk bir tasarruf sağlamayı düşünüyoruz`` dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber