Benim de zayıfım vardı ama Vali oldum

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Haziran 2010 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların kapanmasıyla İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. İstanbul'daki karne dağıtım töreninde konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, velilere şefkat çağrısında bulunarak, "Benim de zayıfım vardı; ama bakın vali oldum" dedi.

OKTAY MEHMET / İSTANBUL

2009-2010 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Bağcılar Yıldıztepe İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız katıldı. Törende yapılan konuşmalar sonunda protokol üyeleri sınıfları gezerek çocuklara karnelerini verdi.

Velileri uyaran İstanbul Valisi Mutlu, zayıf getiren çocuklarına sevgiyle yaklaşmalarını istedi. Düşük notun her şeyin sonu olmadığını vurgulayan Vali Mutlu, "Öğrenciyken benim de kırık notlarım oldu. Ancak ben çalışıp azmettim ve vali oldum. Öğrencilerin dönemsel olarak zayıfları kırıkları olabilir. İnsanın evladından kıymetli başka bir şeyi olamaz. Çocuklar hazinemiz, gözbebeğimiz. Onları asla başka çocuklarla kıyaslamayın. Komşunun çocuğu ne kadar başarılı, sen gayret göstermiyorsun' demeyin. Bu tür değerlendirmeler derin yaralar açar, güven kırılmasına sebebiyet verir" diye konuştu.

Vali Mutlu basın mensuplarının "Hangi dersiniz zayıftı" sorusuna gülerek, "özel konulara giriyoruz" cevabını verdi. Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, karnesini verdiği bir öğrenciye ne olmak istediğini sorunca 'Adam olmak istiyorum' cevabını aldı. Bunun üzerine Kıyılık, "Evet önemli olan önce iyi bir adam olmak, diğerleri arkasından gelir" diye ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber