Sel, Iğdır- Ağrı karayolunu kapattı/video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2010 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IĞDIR'da yağan sağanak yağış kısa sürede sele dönüştü. Sel suları Iğdır- Ağrı karayolunun uzun bir süre kapanmasına neden oldu.

Merkeze bağlı Suveren Köyü Mevkii'nde sağanak yağışın yol açtığı heyelan sonucu Iğdır- Ağrı karayolu trafiğe kapandı. Elmagöl Köyü tarafından gelen heyelan sonucu yaklaşık 400 metrelik karayolu taş ve çamurla kaplandı. İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri tarafından yol açma çalışmaları başlatıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Ahmet Güneş, çalışmalarda 11 iş makinesi ve 20 personelin görev yaptığını bildirerek, şöyle dedi:

?Yoğun yağış ile Elmagöl Köyü tarafından gelen çamur ve taşlar yolu kapattı. 100'den fazla araç mahsur kaldı. Ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu yol 2 saatlik çalışmanın ardından 22.00 sıralarında ulaşıma açıldı. Ayrıca yağan yağmurlardan dolayı Tuzluca ile Aralık İlçesi'ne bağlı Gaziler, Kula, Çıraklı, Kolikent Köyü yolları da sel sularından doluya ulaşıma kapanmıştı. O yollarıda açtık.?

Yolda mahsur kalanlar, Karayolları'na tepki gösterdi. Yolda kalanlar Iğdır-Ağrı karayolundaki duble yol çalışmalarının 1 yıldır sürdüğünü ve yapılan asfaltın hemen bozulduğundan yakındı. Aşırı yağışlar nedeniyle bazı araçlar sürüklenirken jandarma olası kazalara karşı güvenlik önlemi aldı. Olay yerine giden Vali Amir Çiçek ve Emniyet Müdürü Cemil Tonbul çalışmaları yerinde inceledi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber