Yoğun Bakım Hemşireliği Kursları

Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı tedavi kurumları yoğun bakım ünitelerinde çalışan ebe, hemşire ve sağlık memurlarının (Toplum Sağlığı Bölümü) sertifikalandırılması amacıyla dönemler halinde Yoğun Bakım Hemşireliği Kursları düzenlenmektedir. Bu yılın ikinci dönem kursu 25 Nisan ? 17 Haziran tarihleri arasında Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa olmak üzere beş ilde uygulanacaktır. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 01 Mart 2005 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B100THG0120000/3700/
Konu : Yoğun Bakım Hemşireliği

Bakanlığımıza bağlı yataklı tedavi kurumları yoğun bakım ünitelerinde çalışan ebe, hemşire ve sağlık memurlarının (Toplum Sağlığı Bölümü) sertifikalandırılması amacıyla Bakanlığımızca dönemler halinde Yoğun Bakım Hemşireliği Kursları düzenlenmektedir.

2005 yılında da iki dönem halinde gerçekleştirilmesi planlanan Yoğun Bakım Hemşireliği Kurslarının ikinci dönemi 25 Nisan ? 17 Haziran tarihleri arasında Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa olmak üzere beş ilimizde uygulanacaktır.

Yoğun bakım ünitelerinde çalışan ebe, hemşire ve sağlık memurlarının tamamının sertifikalandırılması hedeflenmektedir. Bu sebeple İlinizde Bakanlığımıza bağlı yataklı tedavi kurumlarının yoğun bakım ünitelerinde görev yapan sertifikasız ebe, hemşire ve sağlık memurlarının belirlenip, hizmeti aksatmayacak şekilde bir planlama yapılarak 2005 yılı 2. Dönemi için kursa gönderilecek ebe, hemşire ve sağlık memurunun Bakanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir.

Kursiyer Adayların Belirlenmesinde Dikkat Edilecek Hususlar:

1- Kurslara yalnızca yataklı tedavi kurumlarında çalışan ebe, hemşire ve sağlık memurları katılacaktır. Toplum sağlığı dışındaki diğer bölümlerden mezun olmuş sağlık memurları kurslara katılamaz.

2- Sözleşmeli personeller imzaladıkları sözleşme gereği yılda bir aydan fazla hizmet içi eğitim kurslarına katılamadıkları için kursa müracaat edemezler.

3- Eğitim merkezlerinde kontenjan sınırlı olup, buna karşın eğitim ihtiyacı fazladır. Bu nedenle başvuruda bulunup, Makam Onayı alınan kursiyerlerin kursu iptal edilemez. Kursiyerin kursa katılmasının mümkün olmadığı olağan dışı durumlarda mazeretinin değerlendirilerek, Valilik görüşü ile beraber gönderilmesi gerekmektedir.

4- Kursiyere, eğitim merkezlerine gönderilen kursiyer listesinde adı bulunmaması veya kursa katılacağı bildirilen eğitim merkezi dışında başka bir eğitim merkezinde kursa katılması halinde kursu başarı ile tamamlasa bile sertifika verilmeyecektir. Bu sebeple liste dışından kursiyer gönderilmemelidir.

Ayrıca daha önce Bakanlığımız yoğun bakım hemşireliği kurslarına katılmış olan personel tarafından tekrar müracaat edilmemesi gerekmektedir.

İlinizde bulunan Bakanlığımıza bağlı yataklı tedavi kurumlarına gerekli duyurunun yapılarak; ekte belirtilen esaslar da göz önünde bulundurularak kursiyer adayların tespit edilmesi ve söz konusu esasların adaylara okutulup, imzalatılarak katılım formları ile birlikte 25.03.2005 tarihine kadar gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Uzm. Dr. İsmail DEMİRTAŞ
Bakan a.
Genel Müdür

EKLER :
EK -1 Kurs Hakkında Uyulması Gereken Esaslar
EK -2 Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu Katılım Formu

DAĞITIM :
81 İL VALİLİĞİNE


KURS HAKKINDA UYULMASI GEREKEN ESASLAR
1. Kursun süresi ve dönem tarihleri :
2005 Yılı 1. Dönem : 31 Ocak -25 Mart
2. Dönem : 25 Nisan - 17 Haziran tarihleri arasında uygulanacaktır.

2. Kursiyer seçiminde göz önünde bulundurulacak hususlar ;

Yoğun bakım ünitesi açılması planlanan ve yoğun bakım ünitesi olup personel yetersizliği nedeniyle çalıştırılamayan kurumlar öncelikli olup,

Yoğun bakım ünitelerinde sertifikalı personel çalışması tercih edildiği için buralarda çalışan tüm ebe, hemşire ve sağlık memurlarının (toplum sağlığı bölümü) sertifikalandırılması planlanmaktadır.

3. Kursa katılacak ebe, hemşire ve sağlık memurlarının;

Yataklı tedavi kurumunda çalışıyor olması,
Sağlık memurlarının toplum sağlığı bölümü mezunu olmaları,
Nüfus cüzdanı ve diploma fotokopilerinin bilgi formları ile beraber gönderilmesi,
Kurs sonunda en az iki yıl bir yoğun bakım ünitesinde çalışmayı kabul etmesi,
gerekmektedir.

4. Kursiyerlerin Belirlenmesi :
Ekte gönderilen Bilgi Formu doldurulacak ve kurum amirince de onaylanacaktır.
İllerden bildirilen kursiyer adayları Bakanlıkça değerlendirilip, Makam onayları alınacaktır. Makam onayı alınan kursiyerlerin kursu iptal edilmez.

5. Genel Esaslar :
Eğitime alınan personel, eğitim gördüğü kurumun kurallarına uymak zorundadır.

Eğitime devam esastır. Sadece mazeret veya hastalık izni sebebiyle eksik kalan süreler eğitim süresine eklenebilir. Mazeretsiz olarak % 10 teorik veya pratik eğitime katılmayan kursiyere sertifika verilmez ve daha sonra kurs programlarına katılma talepleri değerlendirmeye alınmaz.

6245 Sayılı Harcırah Kanununun ilgili maddesine, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili yönetmeliklerine ve Bakanlığımızca yayınlanan Personel Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğine göre kursiyerlerin kurs dönemi boyunca kalacakları yerler kendileri tarafından temin edilecektir.

Kursiyerler kalacak yerlerini ayarladıktan sonra kurs başlama tarihinde saat 9.00 da; Bakanlıkça daha önceden bildirilecek olan eğitim merkezinde hazır bulunacaklardır.

Kursiyerlerin yolluk ve yevmiyeleri kurumları tarafından karşılanacaktır.

Eğitim yeri, eğitim materyali ve eğitici kursun uygulanacağı kurum tarafından karşılanacaktır.

Yoğun bakım eğitimini başarı ile tamamlayan her kursiyere Bakanlık tarafından sertifika verilecektir.

2005 YILI 2. DÖNEM BİLGİ FORMU için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber