Başbuğ: Gerekirse ben de can veririm

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Temmuz 2010 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orgeneral Başbuğ, cenazede kendisine tepki gösteren şehit ailesine böyle yanıt verdi

Yüksekova'da şehit düşen Yüzbaşı İbrahim Yurtseven'in cenaze töreni dün Ankara Kocatepe Camii'nde yapıldı. Tepkili ailenin yanına giden Org. Başbuğ ?Gerekirse bu ülke için ben de canımı veririm. O kadar? dedi.

Şehit Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven'in cenaze töreni, acılı yakınlarının tepkilerine sahne oldu. Kız kardeşi ?Ben o adamın elini sıkmam? diyerek Org. İlker Başbuğ taziyeye geldiği sırada yerinden kalkıp arkaya geçti

YÜKSEKOVA'DA 18 Temmuz'da meydana gelen patlamada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven'in Ankara Kocatepe Camii'nde yapılan cenaze töreni, şehidin acılı yakınlarının tepkilerine sahne oldu. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, ?Bizmadalya falan istemiyoruz, durdurun bunu? diye bağıran bir kadına, ?Gerekirse bu ülke için ben de canımı veririm, o kadar!? diye karşılık verdi.

GURUR DUYUYORUM

Yurtseven'in cenazesi için Kocatepe Camisi'nde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Cenaze törenine aile dışında ya da asker kimliği olmayan kimse alınmadı. Şehidin annesi Nermin ve babası emekli Albay Mehmet Yurtseven, kız kardeşi Hülya Yurtseven Çeçen, eşi Gamze, iki buçuk yaşındaki kızı Ece ile aile yakınları törene katıldı. Anne Yurtevesen oğlunun dönem arkadaşları taziyede bulunurken, ?Sizlerle gurur duyuyorum? dedi. Komutanların taziyesinin ardından alana şehit Yurtseven'in nikâh şahitliğini de yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ geldi. Org. Başbuğ aileye doğru yürürken, şehidin kız kardeşi Hülya Çeçen, ?Ben bu adamın elini sıkmam? diyerek, şehidin eşi Gamze Yurtseven'in yanından kalkıp arka sıraya oturdu. Başbuğ aileye taziyede bulunurken, şehide madalya verileceği bildirildi. Bunun üzerine şehidin yakını olduğunu söyleyen bir kadın, ?Biz madalya falan istemiyoruz. Bunu durdurun? diye bağırdı. Org. Başbuğ, ?Gerekirse bu ülke için ben de canımı veririm. O kadar!? dedi. Görevliler ve aile, tepkisini sürdüren kadını susturmaya çalışırken, kadın ?18 senedir susuyorum. Yeter artık.? dedi. Kadının, 18 sene önce kardeşini şehit verdiği öğrenildi.

ELİNİ SIKMAM

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın taziyeye gelişi sırasında da aynı kadın tepki göstermemesi konusunda ikna edildi. Ancak şehidin kız kardeşi Hülya Yurtseven Çeçen, ?Ben bu adamların da elini sıkmam? diyerek yine yerinden kalkıp arkaya geçti. Şehidin kız kardeşi, cenaze namazı sırasında da, Başbuğ'dan uzakta bir yerde önde saf tuttu. Şehidin cenazesi Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

ERGENEKON TEPKİSİ

Cenaze top arabasına konulup uğurlanırken küçük Ece, babasının tabutunun arkasından el sallarken, Hülya Çeçen ve bazı akrabalar asker selamı verdi. Annesi ve bazı akrabalar da tekbir (Allahu ekber, lailaheillallah) getirdi, ?Mustafa Kemal'in askerleri ölmez? diye slogan atıldı. Başbuğ ve komutanların yeniden taziyede bulunması sırasında, cenazeye katılanlardan, ?Irak'tan geliyorlar. Daha ne duruyorsunuz, tutuklamalar olursa böyle olur. Şehit olmasa zaten Ergenekon'dan tutuklanırdı? gibi laflar atıldı. Bunun üzerine şehidin annesi Nermin Yurtseven, ?Benim oğlum istemezdi böyle şeyleri, sakin olun? diye tepki gösterdi. Törene Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber