Başbakan Adıyamanlılara seslendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan 12 Eylül Referandumu için Adıyamanlılarla buluşuyor. Erdoğan, muhalefet liderlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nu yalancılıkla suçlayan Başbakan MHP liderine ise 'nezaketsizsiniz' dedi.Başbakan Erdoğan Adıyaman mitinginde konuşuyor. Başbakan

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"AK Parti olarak siyasetin seviyesini dönüştürmeye çalışıyoruz. Medyanın üfürmesiyle şişen yelken açık denizde alabora olur. Yani manşetle gelenler manşetle gider. Kendi liderlerine ihanet edenler ihanetle de giderler. Kendi söyledikleri yatsı olmadan sönüyor."

"Ben Adıyaman'dan muhalefete sesleniyorum tasavvuf diliyle 'Edep ya huu' diyorum. Çocuklardan gençlerden edep etmelereini diliyorum. Biz en önce gönüller yapmaya kazanmaya geldik."

"Duble yollar havayoluna kadar devam ettirilip bitirilecek. 81 ilde TOKİ aracılığıyla konutalr inşa ettik. Vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz. Okullarımızı bilgisayarlarla donattık Adıyaman'da üniversite var mı? Evet var."

"Türkiye dünya ekonomisi arasında 26. sıradaydı. Şimdi 17. sırada. Dünyanın en büyükleri küçülürken Türkiye yüzde 11.7 büyüktük. Türkiye'nin itibarını büyüktük. Gazze'de Filistin'de Kudüs'te Türkiye var."

"Türkiye artık gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir ülke."

"Eğer demokrasi gelişmiyorsa eğer hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku varsa o ülkenin ekmeğpi çoğalmaz. On yıllarca özgürlüğü bu ülkeye çok gördüler."

"CHP çıkmış diyorki başörtüsünü çözeriz. Doğru ol dürüst. Mecliste 411 oy çıktığı zaman onu anayasa mahkemesine götüren siz değilmiydiniz. Dürüst siyaset yapacaksın."

"Geldiler iki anahtar gösterdiler, hanginiz aldı. Herkese asgari ücret verecekmiş. Yalan söyleme."

"Medyaya sesleniyorum. Patronlarına ve genel yayın yönetmenlerine sesleniyorum neden bunları yazmıyorsunuz."

"12 Eylül anayasasında en köklü değişikliği yapıyoruz bu bir ak parti projesi değildir. 73 milyon vatandaşı asla kamplara bölmedik. Etnik ya da dinsel milliyetçilik yapmadık. "

"BDP, CHP ve MHP'li vatandaşlarıma sesleniyorum referanduma evet deyin. Muhalefete gaz veren medya hayır diyor. Yarsav hayır diyor. Çeteler bu değişikliğe hayır diyor. Benim milletime bidon kafalı diyen göbeğini kaşıyan diyenler hayır diyor."

" Demokrasi isteyenler evet diyor. Türkiyenin büyümesini gelişmesini isteyenler evet diyor."

"Bir tarafta darbe anayasası var bir tarafta millet anayasası var. Diğer partilere oy vermiş kardeşlerimden evet bekliyorum. "

"28 yıldır bu anayasadan şikayet edenler raporlar hazırlayanlar değişikliğe hayır diyorlar. Çünkü değişikliği getiren AK Parti."

"Önce hanımlara sesleniyorum kadın haklarının anayasal güvenceye kavuşması için 'evet' diyelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber