Memur Sen Başkanı: Millet iradesi önündeki bubi tuzakları 'Evet'le kalktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2010 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa değişiklik paketini başından beri büyük destek veren Memur Sen'in Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandumdan 'Evet' çıkmasını Türk demokrasisi adına büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Paketi son altmış yılın en önemli reform paketi olarak değerlendiren Gündoğdu, "Millet iradesi önündeki bubi tuzakları ortadan kalkmış oldu. Bunun için Memur Sen ve kamu çalışanları olarak çok mutluyuz." dedi.

Yüzde 58 evetle sonuçlanan referandumu Cihan'a değerlendiren Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu, referandum sürecinde paketi millete anlatmak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. "Elimizi değil bütün vücudumuzu taşın altına koyduk." diyen Gündoğdu, referandum paketine bu kadar güçlü destek vermelerinin gerekçesini anayasa değişikliğinin son altmış yılın en önemli hamlesi olarak açıkladı. Anayasa değişiklik paketini vesayetten demokrasiye geçiş fırsatı olduğunu vurgulayan Gündoğdu, referandumun 72 milyonu kucaklayan anayasaya geçişin kilometre taşı hüviyeti taşıdığını aktardı.

Milletin ve kamu çalışanlarının yararına birçok madde taşıyan anayasa değişikliğiyle yeni bir döneme girildiğinin altını çizen Gündoğdu, "Şimdi sıra 23 maddenin uyum yasalarını çıkarmak, buradan memurlar için getirilen düzenlemeleri destekleyecek kanunlar biran önce yapılmalı. Toplu sözleşme düzenine geçilmeli, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılarak memurun kazandığı haklar yürürlüğü girmeli." diye konuştu.

Paketle demokrasi açığının büyük bölümünün kapatıldığını kaydeden Gündoğdu, 72 milyonun beklentisi olan yeni anayasa çalışmalarına bugünden başlanması çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber