MEB'de, özelleştirme mağdurlarının başvuruları bugün başlıyor

Haber Giriş : 14 Mart 2005 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

20 Mart 2005 tarihinde sona erecek başvurularda adaylar, internetten yaptıkları başvuruları formlarını 81 il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde onaylatmaları gerekiyor. Adaylarda aranacak şartlarda Başbakanlık, Devlet Personel Başkanlığı'nca Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen geçici personel olarak istihdam edileceklere ilişkin listede ismi bulunanlar başvuru yapabilecekler.

Geçici personel alımında aranan şartlar şu şekilde sıralandı:
"- Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, taksirli suçlar ve bu suçların dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
- Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak şartları aranacak."

YANLIŞ BEYAN BAŞVURU İPTALİ SAYILACAK
Devlet Personel Başkanlığı'nca Bakanlığa gönderilen isim listesinde ismi bulunanların, bulundukları il milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak olan "Başvuru Büroları"na giderek başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurular, il milli eğitim müdürlüklerinde kurulacak olan başvuru bürolarındaki görevlilerce, http://personel.meb.gov.tr adresindeki "2005 Geçici Personel Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak. Adaylar başvuru sırasında; Nüfus cüzdanı, en son öğrenimine ilişkin, sigorta kimlik belgesi veya sigorta sicil numarasını gösterir, Devlet Personel Başkanlığı'nca Milli Eğitim Bakanlığı'na yönlendirildiklerine ilişkin belgelerin aslı veya onaylı örneğini yanlarında bulundurmak zorundalar. Adayların, birden fazla başvuruda bulunanların, asılsız ve yanlış bilgi verenlerin, elektronik başvuru formunu imzalamamış ve onaylatmamış olanların, başvurusunu süresi (14 Mart -20 Mart 2005) içinde yapmayanların, başvuruları geçersiz sayılacak.

Çalıştıkları kurumların özelleştirilmesi sonucu boşa çıkan ve Devlet Personel Başkanlığı havuzunda bekletilen 8 bin 500 sözleşmeli personelden 4 bin 933'ü memur veya hizmetli olacak. Başvurular hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri de yapılabilecek. Atamalar ise öğretmen atamalarında olduğu gibi kamuoyu önünde bilgisayarla gerçekleştirilecek. Özellikle MEB'in taşra birimlerinde istihdam edilecek sözleşmeliler, 5 il tercihinde bulunabilecekler. Sözleşmeliler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde veya okullarda memur olarak çalıştırılabilecek veya müstahdem olarak alınabilecekler. MEB, 45 bin civarındaki ilk ve ortaöğretim okulunda hizmetli kadrosunda sıkıntı yaşıyor ve çoğu okul yönetimi de, asgari ücretin altında sigortasız olarak işçi çalıştırıyor. Alınacak geçici işçilerin sözleşmeleri her yıl, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kanalıyla sözleşmeleri yenilenecek.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber