Büyükşehir ile TOKİ'den eğitim işbirliği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan Önder Ata İlköğretim Okulu eğitim öğretime açıldı. Ankara Valisi Alaâddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ve çok sayıda bürokratın katıldığı resmi açılış töreniyle hizmete açıldı.

Törende konuşan Başkan Gökçek, Kuzey Ankara'da gerçekleştirilen projenin sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu belirterek, "Kuzey Ankara demek, 18 bin konuta, sadece 1. etapta imza atmak demek. 2. etabı da buna eklersek, yaklaşık 30 bin konutluk ve yaklaşık 100 bin nüfusluk bir yeni kente imza atmak demek." dedi.

Bugüne kadar evlerin bitirilmesi gerektiğini, ancak mahkeme kararları nedeniyle Ankara'daki pek çok projelerinin aksadığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, "Her zaman her yerde söylüyorum İdari Mahkeme kararları olmasa, Ankaramız en az 3 kat daha ileride olurdu." diye konuştu.

Sadece Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'ne 3 kez yürütmeyi durdurma kararı geldiğini belirten Başkan Gökçek, her yürütme durdurma kararından sonra yeniden Belediye Meclisi'nde karar almalarının minimum 6 ay sürdüğünü ve bu mahkeme kararlarının projeyi yaklaşık 1,5 sene geciktirdiğini söyledi.

Toplam 5 bin 500 gecekondu yıktıklarını ve 6 bin 100 kişiyle anlaşma yaptıklarını belirten Gökçe, bunlara karşılık toplam 8 bin 130 civarında konut vereceklerini kaydetti. Bölgede eğitim konusunda yapılanları da anlatan Başkan Gökçek, "Şu ana kadar biri lise, dört tanesi ilkokul olmak üzere 5 okulun bitirildiğini, ifade etti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de sadece kentin mahalli sorunları ile değil tüm sosyal konularla ilgilenen Başkan Gökçek'e teşekkür etti. Törende TOKİ BAşkanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da birer konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber