Eczacı ikna olmayınca SSK'lı ilaç alamadı

Haber Giriş : 15 Mart 2005 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''paranızı zamanında ödeyeceğiz'' açıklaması eczacıları ikna etmedi. SSK hastaları hala ilaç bulmakta güçlük çekiyor. Eczacılar ve ilaç depocuları, ''paralarımızı alamayız'' endişesiyle kanser hastalarına ilaç vermediklerini itiraf ediyor.

SSK hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devrolduktan sonra, artık SSK'lılar ilaçlarını serbest eczanelerden alabiliyor. Ama kanser hastaları hariç. Tek kutusu 1000 YTL olan, pahalı kanser ilaçlarını eczacılar da, ecza depoları da SSK'lı hastalara vermek istemiyor. İlaç alamadığı için tedavisi yapılamayan SSK'lı hastalar ise mağdur. Her gün sokak sokak kendisine ilaç verecek eczane arayan SSK'lı hastalar şikayetçi.

Eczacılardan savunma

Eczacılar ise devletten paralarını ne zaman ve hangi tarihte alacaklarını bilemedikleri için, hükümete karşı bu konuda güven bunalımı oluştuğunu itiraf ediyor ve Başbakan Erdoğan'ın "paranızı zamanında ödeyeceğiz" şeklindeki açıklamasını inandırıcı bulmuyor.

Eczacılarda ilaç depocuları da "paralarımızı ne zaman alacağız?" düşüncesiyle hastalara ilaç vermediklerini gizlemiyor. Semt semt dolaşmaktan bıkan SSK'lılar ise hükümetle eczaneler arasındaki güven bunalımının bir an önce sona ermesini bekliyor.

SSK'ların Sağlık Bakanlığı'na devrinden notlar

Türkiye'de 34 bin 450 yataklı 148 hastaneden, sağlık hizmeti almaya çalışan tam 33 milyon SSK'lı var. SSK'ya bağlı 145 hastane, 212 dispanser, 11 ağız diş sağlığı merkezi ile 2 özel dal merkezi olmak üzere toplam 370 sağlık tesisi Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Sağlık Bakanlığı, SSK hastanelerinin devri ile hastane sayısını 813'e çıkardı.

SSK'da çalışan, 7 bin 151'i uzman hekim, bin 735'i asistan, 2 bin 480'i pratisyen hekim, 687'si diş hekimi, bin 463'ü eczacı, 15 bin 496'sı hemşire-ebe, 24 bin 993'ü idari personel olmak üzere yaklaşık 50 bin kişi Sağlık Bakanlığı bünyesine geçti. Bu personel, 15 marttan itibaren Sağlık Bakanlığı'ndan maaş alacak.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber